• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya’ya ’Marka Şehir’ Ödülü

Antalya’ya ’Marka Şehir’ Ödülü
Bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle verildi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle verildi. Antalya, gecede Marka Şehir ödülünü aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından, sınai mülkiyet hakları konusunda toplumda farkındalık yaratılması, inovasyona daha fazla önem verilmesi amacıyla düzenlenen Türk Patent Ödüllerinin beşincisi Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile sahiplerini buldu. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı logosunun Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen koruma marka belgesi takdim edildi.

ÖDÜL CUMHURBAŞKANI'NIN ELİNDEN

Törende Antalya'ya, "Marka Şehir" ödülü verildi. Antalya adına ödülü Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Gece de "Yılın Markası" ödülünü ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim aldı. Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte geçtiğimiz günlerde Adana da bir başka ödül töreninde bir araya gelmiş ve beraber ödül almıştı.

EN FAZLA MARKA BAŞVURUSU TÜRKİYE'DE

Törende, 2011'den bu yana Avrupa'da en fazla marka başvurusunun yapıldığı ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl 110 bin marka başvurusuyla aynı başarının devam ettiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Her kim ki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse onun idrakinden şüphe ederim. Ama şu gerçeğin de görülmesi lazım, Türkiye artık eski Türkiye değil. Ayağına her çelme takıldığında yere kapaklanan, küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

BİZİM HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye'nin bugün geldiği yer itibarıyla küçük başarılarla yetinmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Erdoğan,"Bizim hedeflerimiz çok büyük. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, o günleri görmeden kendimizi gerçek başarıya ulaşmış saymayacağız. Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara ulaştırmadan bize rahat yok. Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı bir üretimi ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, yeni Türkiye olamaz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim