• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Antalya’nın Spor Turizmi Berlin’de Tanıtıldı

Antalya’nın Spor Turizmi Berlin’de Tanıtıldı
Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen, ITB Berlin Turizm Fuarı'nın 2'inci gününde Antalya'nın aktif turizminin yanı sıra golf ve futbol turizmi, uzmanlar...

Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen, ITB Berlin Turizm Fuarı'nın 2'inci gününde Antalya'nın aktif turizminin yanı sıra golf ve futbol turizmi, uzmanlar tarafından anlatıldı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Berlin Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen organizasyonda, profesyonel rehber ve aynı zamanda kültür turları düzenleyen Başbuğ Ethemoğlu, AKUT Antalya temsilcisi ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Yılmaz Sevgül, Antalya'nın kanyonları, dağları ve dalış noktalarını anlattı.

GOLF TURİZMİNİN BİR BAŞARI HİKAYESİ VAR

Fuarda, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Yılmaz Sevgül Antalya'nın golf turizmini anlattı. Gol turizminin bir başarı hikayesi olduğunu belirten Sevgül, "1995 ve 2016 yılı arasındaki 20 yıllık süreçte, dünyaca ünlü golf oyuncularının da katılım sağladığı turnuvaların düzenlendiği Belek, dünyanın en iyi golf merkezlerinden biridir" diye konuştu. Yılmaz Sevgül'ün sunumunun ardından Spor Turizm Birliği Başkanı Ferit Turgut, Antalya'nın futbol turizm potansiyelini kısa filmlerle anlattı.

FUTBOL VE GOLF TURİZMİNİN AYRI AYRI ELE ALINACAK

Fuarın 3. günü alternatif turizm konulu bir toplantı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, yapılan çalıştayın diğer çalışmalar için bir temel oluşturacağını söyledi. Alternatif turistik kaynakların geliştirilmesi için Yatırım İşletmeler ve Genel Müdürlüğü ve özel sektör ile iş birliği yapılacağını kaydeden Önal, "Önümüzdeki yıl ITB'de aktif turizm, futbol ve golf turizminin ayrı ayrı ele alınacak. Çalışmalara da kısa zamanda başlanacak" dedi. AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise organizasyonun genişletilerek farklı ülkelerde de düzenleneceğini söyledi.

Antalya’nın Spor Turizmi Berlin’de Tanıtıldı

Antalya’nın Spor Turizmi Berlin’de Tanıtıldı

Antalya’nın Spor Turizmi Berlin’de Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim