• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı,kent genelindeki 242 noktadan aldığı içme suyu numunesini analizlerle sürekli...

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı,kent genelindeki 242 noktadan aldığı içme suyu numunesini analizlerle sürekli kontrol ediyor. Geçtiğimiz yıl alınan 9 bin 32 numune üzerinde 132 bin 150 parametre analiz gerçekleştirildi.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü(ASAT)bir yandan Antalya'nın altyapı sorunlarına köklü çözümler getirirken bir yandan da vatandaşın içme ve kullanma suyunu kontrol altında tutuyor. ASAT Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, il genelinde şebekeye verilen içme ve kullanma suyundan hafta içi hergün belirli noktalardan numuneler alıyor. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden takibini yapılan içme suyunun suyun temizliği ve kalitesi kontrol altında tutuluyor.

NUMUNE ALIMI

ASAT, Antalya merkezinde160 noktadan ile ilçelerde ise 82 noktadan numune alımı gerçekleştirdi. Su üretim yerleri, depolar, ham sular, okul, camii, toplu yaşam alanları başta olmak üzere çeşitli noktaların yanı sıra, abone taleplerine göre de numuneler alınıyor. Su Kalite Kontrol Laboratuvarında bir dizi incelemelerden geçen numunelerin analizleri gerçekleştiriliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN TAKİP

Analizleri gerçekleştirilen numunelere ait aylık ortalama analiz sonuçları ASAT Genel Müdürlüğü internet sitesi asat.gov.tr adresinden yayınlanıyor. Üretim yerleri, ham sular ve şebekeyi temsil eden noktalara ait mikrobiyolojik analiz sonuçları da aylık periyotlarda ASAT veznelerinde yayınlanıyor.

ABONE TALEPLERİ DE ALINIYOR

Abonelerden gelen müracaatlar üzerine de ekipler aynı gün içerisinde adrese ulaşarak yerinde inceleme yapıyor ve numuneleri alıyor. Gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra analiz sonuçları yazılı olarak abonelere gönderiliyor. Numunelerde kirlilik tespit edilirse analiz raporları ilgili birimlere gönderiliyor. Gerekli çalışmalar yaptıktan sonra laboratuvar ekipleri yeniden o bölgeden numune alıyor.

132 BİN 150 PARAMETRE ANALİZİ

Su Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda 2015 yılında toplamda 9 bin 32 numune üzerinde 132 bin 150 parametre analizi gerçekleştirildi. 4 bin 530 adet kimyasal numune üzerinde 121 bin 121 parametre analizinin işlemleri yapılırken,4 bin 502 adet mikrobiyolojik numune üzerinde de 11 bin 029 parametre analizi sonuçlandırıldı.

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor

Antalya’nın İçme Suyu Sürekli Analiz Ediliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim