• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Antalyalı Eşlerin En Önemli Sorunu İletişimsizlik

Antalyalı Eşlerin En Önemli Sorunu İletişimsizlik
Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Aile Danışmanı Nebahat Yakışıklı, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Danışmanlık Hizmeti almaya gelen...

Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Aile Danışmanı Nebahat Yakışıklı, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Danışmanlık Hizmeti almaya gelen eşlerin yüzde 70'inin ile eşler arasında yaşanan iletişimsizlik konusunda hizmet aldıklarını açıkladı.

TBMM Aile Bütünlüğünü Araştırma Komisyonu, incelemede bulunmak üzere Antalya'ya geldi. Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Antalya'da bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi. Komisyon Başkanı Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Komisyon Üyeleri, Antalya Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde, İl Müdürlüğü Kepez Sosyal Hizmetler Merkezi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bilgilendirme toplantısına katıldı.

"EŞLERİ ARASI İLETİŞİMSİZLİK YÜZ 70"

Toplantıda, Meclis Araştırma Komisyonu üyelerine bilgi veren Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Aile Danışmanı Nebahat Yakışıklı, aile danışmanlığını almak için başvuru yapan 158 kişi ile görüşme yapıldığını söyledi. Görüşülen 100 kişinin evliliğin devam ettiğini aktaran Yakışıklı, "19 kişi boşandı. 5 kişi de boşanma sonrası danışmanlık almaya devam ediyor. 34 kişi ile halen görüşmeye devam edilmektedir" dedi. Nebahat Yakışıklı, ailelerin Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Danışmanlık Hizmeti almaya gelme nedenlerini ise şöyle açıkladı: "Eşler arası iletişimsizlik yüzde 70, eşlerin ailelerinden kaynaklanan sorunlar yüzde 10, eşlerin aldatması yüzde 10, çocuk yetiştirme ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar yüzde 5, aile içi şiddet yüzde 5"

"GENÇLERE EVLENECEĞİ KİŞİLERİ TANIMA FIRSATI VERİN"

Eşlere çözüm önerileri de sunan Yakışıklı, bireylere evlenmeden önce eşlerini daha iyi tanımalarına ve sağlıklı karar vermelerine fırsat verilmesini istedi. Evlendirme dairelerine başvuran çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere katılması konusunda teşvik edilmesi gerektiğini belirten Yakışıklı, "Erken yaşta evliliklerin önlenmesi konusunda kamu politikalarının güçlü bir şekilde oluşturulması gerekiyor. Aile Mahkemelerine boşanma davası açan her çifte en az dört seans aile danışmanlığı alması zorunluluğunun getirilmeli. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde var olan Eğitim ve Danışmanlık birimlerinde meslek elamanlarının artırılmasına gidilmelidir. Müftülüklerde oluşturulan Aile İrşat Büroları, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ile irtibatlı çalışmalarının sağlanması gerekir" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Daire Başkanlığı çalışanı Psikolog Elif Kutucu ise Antalya'yı herkesin yaşaması ve görmek istediği bir dünya kenti olması için çalıştıklarını söyledi. Genel amaçları arasında kadını daha güçlü kılmak olduğunu aktaran Kutucu, "Kadın, çocuk, yetişkin istisnasız her bireyin toplum içerisinde desteklenmesi ve psikolojik, kültürel, toplumsal olarak gelişim sağlaması için Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı 5 Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezimiz hizmet vermektedir" dedi.

Antalyalı Eşlerin En Önemli Sorunu İletişimsizlik

Antalyalı Eşlerin En Önemli Sorunu İletişimsizlik

Antalyalı Eşlerin En Önemli Sorunu İletişimsizlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim