• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Antalyalı Çiftçilerin Borçları Bakanlar Kurulunda

Antalyalı Çiftçilerin Borçları Bakanlar Kurulunda
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalyalı çiftçilerin borçlarını bakanlar kuruluna taşıyacağını ve çiftçilere kolay ihracat yapabilmeleri...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalyalı çiftçilerin borçlarını bakanlar kuruluna taşıyacağını ve çiftçilere kolay ihracat yapabilmeleri için uçak nakliye konusunda bir çalışmalarının olabileceği müjdesini verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya Gıda Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı ve ziraat odaları temsilcileri ile Expo 2016 sergi alanında bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda ziraat odaları temsilcileri çiftçilerin sorunlarını ve çözüm önerileri ile ilgili bilgileri Bakan Çelik'le paylaştı. Toplantının ardından konuşan Bakan Faruk Çelik, çiftçilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bölgemizdeki sorunları bir bir değerlendirdik. Başkanlar ilçelerde yaşanan sorunları özelikle Rusya ekseninde kasım sonrası süreci bir daha değerlendirdik. Antalya'daki çiftçilerimizin banka borçlarını erteleme konusunu ele aldık. Ayrıca turizme çok önemli destekler verildi. Bu anlamda acaba tarımsal ürünlerin ihracı ile ilgili taşımacılıkla ilgili bir destek verilir mi başlığı gündeme geldi. Üretim açısından arz talep dengesi nispeten bozulduğu için yeni dönem için fide desteği sağlanmasının üreticiler açısından önemli olduğu ifade edildi. Ayrıca 2b arazisini 5 yıllık taksitle alan çiftçilerin ödeme zorlukları ile ilgili zorluklar dile getirildi. Ve bir çalışma olabilir mi talepleri oldu. Bakanlığımızın arazilerin bölünmemesi için çıkarılan yasa çerçevesinde bu konuda yaşanabilecek muhtemel sorunlarla ilgili endişeler masaya getirildi. Aslında bir çok konu dile getirildi bizde bunu dikkate aldık. Bakanlar kurulunda hassasiyetle üzerinde duracağımızı ifade ettik" dedi.

Antalyalı Çiftçilerin Borçları Bakanlar Kurulunda

Antalyalı Çiftçilerin Borçları Bakanlar Kurulunda

Antalyalı Çiftçilerin Borçları Bakanlar Kurulunda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim