• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Antalya’daki Suriyelilere Yardım Eli

Antalya’daki Suriyelilere Yardım Eli
Gazeteci, işadamı, bürokrat ve akademisyen bir guruptan oluşan Sivil Düşünce Platformu üyeleri Serik'te yaşayan Suriyeli muhacirleri ziyaret ederek ihtiyacı...

Gazeteci, işadamı, bürokrat ve akademisyen bir guruptan oluşan Sivil Düşünce Platformu üyeleri Serik'te yaşayan Suriyeli muhacirleri ziyaret ederek ihtiyacı olan ailelere yardım paketi ve baraka ile eski binada eğitim gören çocuklara oyuncak dağıttı. 15 günlük Asil bebek ilk hediyesini de Sivil Düşünce Platformu üyelerinden aldı. Memnun kalan öğrenciler de "Şükran Türkiye" diyerek minnet duygularını dile getirdi

Gazeteci, işadamı, bürokrat ve akademisyen bir guruptan oluşan Sivil Düşünce Platformu üyeleri Serik'te yaşayan Suriyeli muhacirleri ziyaret etti. Gazeteci Hidayet Gültekin'in öncülüğünde bir araya gelen Şifa Çiçek, Muhteşem Kabasakal, Halil Demir, Kürşat Yeşilkaya, İlyas Deniz, Yeşim Erdoğan, Doğan Balakan, Mustafa Zihni Tunca, Duran Çelbiş, Mehmet Can, Alper Yılmaz, Ali Yurdakul ve Orhan Özçataşbaş, hayırseverlerin de katılarıyla hazırlanan 30 adet gıda paketi ile çok sayıda oyuncak temin etti. Serik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Rahmi Merdun'un rehberliğinde Sivil Düşünce Platformu heyetinin ilk durağı aralarında 6 Iraklı 270 Suriyeli çocuğun eğitim gördüğü Yeşilbahçe Kur'an Kursu'nun bulunduğu baraka halindeki okul oldu. Serik merkezinde kiralanan eski bir ev ile hemen yanında kurulan barakada eğitim gören çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtıldı. Heyeti Suriyeli öğretmenler Muhammad Hüseyin ve Rağma Kücmi karşıladı. Maddi ve ani yarımları kayıt altına aldıklarını belirten öğretmenler çalışmaları hakkında bilgi verdi.

400 AİLE BULUNUYOR

İlçede 400 aile bulunduğunu ancak servis sorunu yaşandığından çok sayıda çocuğun da okula gelemediğini ifade öğretmenler Hüseyin ile Kucmi, ilçe merkezindeki ve Kadriye Mahallesi gibi bazı yerlerdeki çocuklar servis imkanı olduğu için okula geldiklerini, ancak Kozağacı Mahallesi gibi ilçeye uzak derme çatma çadırlarda yaşayan ailelerin çocukları gönderemediğinden yakınırken, bağışların yetersiz kaldığı ve iki aydır maaş alamadıkları için zor şartlarda çalıştıklarından yakındılar. Dağıtımın ardından oyuncakları alan öğrenciler Sivil Düşünce Platformu üyelerini Türkiye de olmaktan yaşadıkları mutluluğu hep bir ağızdan "Şükran Türkiye" diyerek uğurladı. Sivil Düşünce Platformu heyeti öğrencilerin ardından Kozağacı Mahallesi yakınlarındaki derme çatma çadırlarda konaklayan muhacir aileleri ziyaret etti. Öğretmenler Muhammad Hüseyin ve Rağma Kücmi, servis imkansızlığından okula gelemeyen çocukların bakımsızlık içinde yaşadıklarını söylediler.

14 GÜNLÜK ASİL BEBEK'E İLK HEDİYE

Öğretmen Kücmi, ayrıca Devlet Hastanesinden 60 lira gibi bir bedelle sağlık hizmeti alabildiklerini, parası olmayanların da hastaneden yararlanamadığından da yakındı. "Avrupa ülkelerinin mülteci kabul etmek istemediği ve maddi destek yaparak Türkiye'de kalmalarının istenmesi" hakkındakibir soruya da bayan Öğretmen Kücmi, "Avrupa da ne var ki? Türkiye'de ezan sesi duyman bile bize yetiyor. Türkiye bize kucak açtı ve Türkiye'de kalmayı tercik ediyoruz. Türklere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Çadırlarda yaşayan mültecilerin çalıştığı için gıda yardımına ihtiyaçları olmadığını, yardımların babası şehit olan ya da çeşitli nedenlerden yardıma muhtaç ailelere verilmesi önerilirken Sivil Düşünce Platformu'nun son durağı gıda yardımının yapılacağı aileler oldu. Mansur ailesini ziyaret eden heyet çocuklara oyuncak ve aileye gıda yardımı yaparken, ziyaretin en anlamlı sahnesi 15 günlük Asil bebeğin ilk hediyesini Sivil Düşünce Platformu üyeleri elinden Türkiye de alması oldu. Minik kız Asil Bebeğin hediyesini Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinden Orhan Özçatalbaş verdi.

Sivil Düşünce Platformu öncüsü Hidayet Gültekin, kendilerine rehberlik yapan Serik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Rahmi Merdun'a teşekkür ederek, "Gönüllülerden oluşan Gazeteci, işadamı, bürokrat ve akademisyenlerle Serik'teki mültecilere yardım topladık. Burada bize düşen basın ve kamuoyu aracılığıyla ensarlık imtihanı (Hz. Muhammed'e Hicrette yardım edenler) bu kardeşlerimize düşen muhacirlik imtihanı, burada gönüllü hizmet yapan kardeşlerimize hibe, zekat ve bağışlarda bulunulursa onlarda balık tutmayı öğrenecekler. Gıda paketleri bir yana ama bunlar entegre olmalı. Bu insanlara ücretli çalışma izni çıkmalı. Sıkıntılarını el birliği ile gidermeliyiz. Antalya milletvekillerimize siyasilerimize buradan davette bulunuyoruz" dedi. Sivil Düşünce Platformu heyeti öğretmenler için aralarında maddi yardım toplarken kalan bakiyeyi de temin etme etme sözü verdi ve yardım paketlerinin dağıtılması için okula bıraktı.

Antalya’daki Suriyelilere Yardım Eli

Antalya’daki Suriyelilere Yardım Eli

Antalya’daki Suriyelilere Yardım Eli

Antalya’daki Suriyelilere Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim