• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Antalya'da yağmur etkili oluyor

Antalya'da yağmur etkili oluyor
Yeni yıla soğuk bir havayla giren Antalya yılın ilk iş güne yağmurla başladı.

Yeni yıla soğuk bir havayla giren Antalya yılın ilk iş güne yağmurla başladı. Şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış, zaman zaman vatandaşlara zor anlar yaşattı. Korkuteli ve Elmalı'da ise kar yağışı etkili olurken iki ilçede bazı okullar tatil edildi.

Antalya'da birçok seranın zarar görmesine neden olan soğuk havalar, yerini yağmura bıraktı. Yağmurla birlikte şehir merkezinde hava sıcaklığı, hissedilebilir derecede arttı. Sabah saatlerinde iş gitmek isteyen vatandaşlar, yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağmurdan kaçan bazı vatandaşlar ise otobüs duraklarına sığındı. Cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları araç sürücülerini olumsuz etkiledi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı plajında ise dev dalgalar oluştu. Antalya Limanı'na yanaşmak isteyen yük gemileri, dalgalardan dolayı limana yanaşmakta zorlandı. Öte yandan bazı vatandaşlar sahilde oluşan dev dalgaları izlemek için seyir terasına çıktı.

Meteorolojiden edinen bilgiye göre; Akdeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) akşam saatlerinden sonra Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50), Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yükseklerinde yer yer kuvvetli olmak üzere kar (10-20 cm) şeklinde olması tahmin ediliyor. Antalya'da hava sıcaklığı ise 14 santigrat derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji yaptığı yağış uyarısında İzmir'in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacağını duyurmuştu. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan meteoroloji sel ve su baskını, ulaşımda aksama konularında ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL

Antalya'nın kıyıdan uzakta bulunan ilçeleri Korkuteli ve Elmalı'da ise kar yağışından dolayı bazı okullar tatil edildi. Korkuteli'nde sabaha karşı başlayan kar, aralıksız olarak devam etti. Beyaza bürünen ilçede Sülekler, Yazır, Kızılcadağ ve Bozova mahallesinde eğitime 1 gün ara verildi. Kar yağışının etkili olduğu diğer bir ilçe Elmalı'da ise tüm okullar 1 gün tatil edildi.

SAKLIKENT'E KAR YAĞDI

Antalya kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Saklıkent'te gece 23.00 sıralarında başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıksız devam etti. Kar kalınlığı 15-20 santimetreye yükseldi. Saklıkent Kayak Merkezi çalışanları mevsimin ilk karının aralık ayının ilk haftası düştüğünü belirterek, "Ancak 2 hafta yağmadı. Hava güneşliydi. Dün gece saat 23.00 gibi yeniden yağmaya başladı. Kar kalınlığı 15-20 santimetreye ulaştı. Kalınlık zirvede daha fazladır." dedi.

Antalya'da yağmur etkili oluyor

Antalya'da yağmur etkili oluyor

Antalya'da yağmur etkili oluyor

Antalya'da yağmur etkili oluyor

Antalya'da yağmur etkili oluyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim