• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Antalya’da ülkücü gençler, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüdü

Antalya’da ülkücü gençler, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüdü
Akdeniz Üniversitesinde bin kişiye yakın ülkücü grup, 2015 yılında bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle...

Akdeniz Üniversitesinde bin kişiye yakın ülkücü grup, 2015 yılında bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yaptı.

20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsünde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 2'nci ölüm yıl dönümü sebebiyle, Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde ülkücü gençler yürüyüş gerçekleştirdi. Yakut çarşısı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik ülkücü grup, ellerinde bayrak, Çakıroğlu'nun resimleri ve dövizlerle "Üniversitede PKK istemiyoruz', "Şehidim hakkını helal et bize', "Şehir Fırat Çakıroğlu" ve "Dişe diş, kana kan, intikam, intikam" sloganları atarak Edebiyat Fakültesi önüne geldi.

"Üniversitede bölücülük yapanları istemiyoruz"

Yürüyüş sonrası fakülte önünde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Arif Emre Çelik, yürüyüş yapmalarındaki amacın Fırat Çakıroğlu ve şehitleri yad etmek olduğunu söyledi. Açıklamasında Afrin şehitlerine de Allah'tan rahmet dileyen Çelik, "Bu kutlu yolun neferi olarak hepimiz, vatan için canımızı vermeye hazırız. Hainler tarafından kahpece şehit edilen bitmeyecek şüheda kervanının son şehidi Fırat Yılmaz Çakıroğlu reisin de dediği gibi "bu mücadeleyi 20 kişi kalsak da 30 kişi kalsak da bu şerefsizlere, bu vatan hainlerine karşı yürüteceğiz." Akdeniz Üniversitesinde bölücülük yapan, bu vatan evlatlarını ayrıştırmaya çalışan her türlü güruha karşı birlik mücadelemiz daima sürecektir. Burada bizimle birlikte yürüyen, aynı metrekarelerle dertlendiğimiz vatan, devlet, millet, bayrak, etrafında her daim tereddütsüz birleşen vatanperver kardeşlerim hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için dualar okundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılara lokma da ikram edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim