• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Antalya’da toplu ulaşıma yüzde 22 zam

Antalya’da toplu ulaşıma yüzde 22 zam
Antalya'da toplu taşımada kullanılan otobüs ve minibüs biniş ücretlerine 25 ile 30 kuruş zam yapıldı.

Antalya'da toplu taşımada kullanılan otobüs ve minibüs biniş ücretlerine 25 ile 30 kuruş zam yapıldı. Toplu taşıma kartlarının iptal edilmesiyle büyük bir kargaşanın yaşandığı ilde toplu taşımaya zam kararı, Kasım 2015'te yapılan ulaşım ve koordinasyon merkezi toplantısında alındı. Zamlı tarifenin 15 Ocak'tan itibaren hayata geçirilmesi öngörülüyor. Antalya'da taksi açılı ücreti ise 2,30 liradan 3 liraya çıktı. Taksi, kilometre ücreti ise 10 kuruş zamlanarak 2,60 lira oldu.

Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden olan Antalya'da toplu ulaşımdaki kart probleminde bir de zam eklendi. Şehir içi ulaşımda kullanılan otobüs, minibüs biniş ücretleri 1,80 liradan 2,10 liraya çıkarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan zam karar, henüz otobüsçülere tebliğ edilmedi. UKOME'de alınan zam kararlarına göre; öğrenci kartlı binişi ücreti 1,10 liradan 1,35'e çıktı. Emekli kartlı biniş ücreti ise 1,20 liradan 1,50 liraya yükseldi. En fazla artış ise kartsız binişlerde oldu. Buna göre; kartı olmayan yolcular, 2,50 lira ile yüzde 25 daha fazla para ödeyecek. Sadece kartlı biniş yapılan tramvayda ise ücret değişmedi. En yüksek biniş ücreti 1,60 lira olacak. Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Tüzün, toplu ulaşımdaki zam kararıyla ilgili yaptığı açıklamada zam beklentilerinin 70 kuruş civarında olduğunu söyledi.

AKTARMA YAPILAMIYOR: İŞE GİDİŞ-GELİŞ 8 LİRA

Antalya'da 5 aydır problemlerin yaşandığı, yeni yıldan itibaren de kullanılmayan kartlı sistem birçok vatandaşı mağdur ediyor. Otobüs ve minibüs şoförleri almaları gereken ücretin üzerinde para alıp, üstünü yuvarlıyor. Bu konuda çok sayıda şikayet olması nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklama'da öğrencilerin kartlarını göstererek 1,10 lira, öğretmenlerin 1,20 lira, emeklilerin 1,20 lira, tam ücret ödeyenlerin ise 1,80 lira ödeme yapmaları gerektiği belirtildi. Belediye, aksi durumlarda araç plaka ve hat numarasının 0242 606 0707 ve 0242 321 9360 numaralı telefonlara bildirilmesini istedi. Kart sisteminin iptal edilmesiyle iki araç değiştirerek işe gitmek zorunda olan vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşıyor. İki araç değiştirerek işe gidip gelen bir vatandaşı günlük ulaşım masrafı 8 liraya kadar çıkabiliyor.

Toplu taşımayı kullanan yolculardan Aynur Çömez, "Aktarmalar ücretsiz değil mi? Bu rezillik ne zaman bitecek? Koyun sürüleri hiç ses çıkarmaz. Koyun sürüsü müyüz biz? İsteyen istediği ücreti alıyor, durağa girmiyor, durak dışında duruyor. Ani frenlerle otobüsün içindeki yolcuları düşürüyor. İsteyen istediğini yapıyor. Bütün bu çirkinlikler "Antalya'ya iyi gelecek'" diyerek tepki gösterdi.

TAKSİ'DE AÇILIŞA 70, KİLOMETREYE 10 KURUŞ ZAM

Taksi ücretleriyle ilgili zam beklentilerinin olmadığını, ancak UKOME'de alınan kararla fiyatların arttırıldığını belirten Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Antalya'nın İstanbul'dan sonra taksi ücretinin en ucuz olduğu ikinci il olduğunu söyledi. Antalya'da taksimetre açılış ücreti 2,30 liradan 3 liraya, kilometre başı ücret ise 2,5 liradan 2,60 liraya çıktı. Zam kararıyla ilgili değerlendirmede bulunan Alkan, tarifenin uygulanmaya başladığını, taksimetrelerin yeni tarifeye göre ayarlama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Antalya’da toplu ulaşıma yüzde 22 zam

Antalya’da toplu ulaşıma yüzde 22 zam

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim