• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Antalya’da Toplu Ulaşım Araçlarında Kamera Dönemi

Antalya’da Toplu Ulaşım Araçlarında Kamera Dönemi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da toplu ulaşım araçlarının tamamının kamerayla kontrol edileceğini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da toplu ulaşım araçlarının tamamının kamerayla kontrol edileceğini açıkladı. Türel, halkın güvenliği amacıyla kurulan sistemin devreye girdiğini de belirterek, "Mersin'de toplu ulaşım aracında kamera sistemi bulunsaydı Özgecan kardeşimiz bugün aramızda olurdu" dedi. 2004-2009 yılları arasında 1 milyon ağaç diktiklerini hatırlatan Türel, yeni dönemde hedefinin 10 milyon ağaç olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, liseleri ziyaret ederek öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. TED Koleji'nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Türel, onlarla sohbet etti, soruları tek tek cevapladı.

"HİÇBİR HAYAL ULAŞILAMAYACAK KADAR UZAK DEĞİLDİR"

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Türel, "İdealleriniz, hayalleriniz mutlaka olmalı. Hayal etmekten korkmayın. Ben hala hayal ediyorum. Antalya ile ilgili birçok projemiz hayal diye ifade edilen projelerdi. Bunların bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını gerçekleştiriyoruz. Hiçbir hayal ulaşılamayacak kadar uzak değildir" dedi.

Hayallere ulaşmanın en önemli şartının çalışmak ve zamanı doğru planlamak olduğunu ifade eden Başkan Türel, başarının formülünün ise işini severek yapmakta olduğunu dile getirdi.

"10 MİLYON AĞAÇ DİKECEĞİM"

Yeşile ve çevreye çok önem verdiklerini ifade eden Türel, "Örneğin tramvay hattında bulunan ağaçların hiçbirini kesmedik, söktük. Ve bu söktüğümüz ağaçları EXPO alanına diktik, orada bu sökülen ağaçların hepsini görebilirsiniz. Ağaç kesimi konusunda çok büyük hassasiyeti olan birisiyim. Antalya'ya ilk dönemimde 2004 -2009 döneminde 1 milyon ağaç diktim. Bu dönemimde ise hedefim 10 milyon ağaç dikmek" diye konuştu.

Başkan Türel, Türkiye'de ilk güneş enerji santralini kuran belediye başkanı olduğunu ifade ederek, "Bununla övünüyorum. Güneş enerji santralimiz 3 ay sonra bitiyor" dedi.

VİZYON PROJELERİNİ ANLATTI

Antalya'nın, Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi olduğunu ve bunun sorumluluğu ile çalıştıklarını söyleyen Türel, öğrencilere projelerini anlattı. Başkan Menderes Türel, projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Boğaçayı Projemiz gerçekten bir dünya projesi. Antalya'ya 40 kilometre bir yeni sahil kazandıracak projede artık sona geliyoruz. Bu sene içerisinde artık ihalesini yapıp 1. etabını birkaç sene içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Kruvaziyer Liman Projemiz var. Öyle bir liman olacak ki sadece gemiyle inip binmek için değil, Antalya Kruvaziyer Limanı'nı görmek için dahi turistlerin tercih ettiği bir liman olacak. Onun dışında 18 kilometrelik Meydan-Aksu Raylı Sistem 2. etabı 23 Nisan'a kadar bitiyor. 23 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem Projesi'ne de bu sene içerisinde başlayacağız. Konyaaltı Sahil Projemiz fevkalade önemli. Konyaaltı'nda büyük kamyonların, TIR'ların geçtiği sahil yolunu araç trafiğinden arındırarak yayalaştıracağız. Antalyalıların plajdan en iyi şekilde istifadesini sağlayacak bir adım atıyoruz. Bu projeyi de bu yaz geçtikten sonra inşaata başlayarak, önümüzdeki 2017 yaz sezonuna kadar tamamlayacağız."

TOPLU ULAŞIMA KAMERALI TAKİP

Başkan Türel, Antalya Kart'ta ücretli binişlerin sona ermesiyle ilgili bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Kartlı sistemi bütün dünyanın çağdaş ülkeleri kullanıyorsa biz de kullanmak zorundayız. Ücretli binişi artık kaldırıyoruz. Ancak kartınız yoksa ve otobüse de binmiş bulunduysanız ya da yabancıysanız, kredi kartlarıyla toplu ulaşım fiyatını ödeyebiliyorsunuz. Kredi kartını validatöre okuttuğunuzda toplu ulaşım fiyatını kredi kartından çekiyor. Kredi kartınız da yoksa kullan at dediğimiz biletler şoförlerde. Bu kartları istediğiniz kadar doldurabiliyorsunuz. Adı kullan at, kendisi değil. Şu anda Antalya'da 130'un üzerinde kart dolum merkezimiz var. Bunları gittikçe arttıracağız."

Akıllı kart sistemindeki en önemli hususun araçların kamera sistemiyle takip edilmesi olduğunu ifade eden Türel, "Bu kart sistemi sayesinde bütün araçlara kamera koyuyoruz. Güvenlik için çok önemli. Mersin'de kamera sistemli bir toplu ulaşım olsaydı Özgecan kardeşimiz bugün aramızdaydı. Bu sizlerin güvenliği için" dedi.

IŞIKLAR-MÜZE TRAMVAY HATTI UZUYOR

Bir öğrencinin, Işıklar-Müze arasındaki raylı sistem hattının kaldırılacağı yönünde söylentiler dolaştığını, bunun geçek olup olmadığını sorması üzerine Başkan Türel, "Bu duyumlar beni şaşırtıyor. Işıklar'daki raylı sistemi bırakın kaldırmayı, oradaki araçları yenileyerek o hattı da Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kadar uzatarak 3'üncü Etap Raylı Sisteme bağlıyoruz. Işıklar'dan bindiğinizde isterseniz Aksu'ya ve havaalanına, isterseniz Tıp Fakültesi'ne ve otogara gidebilirsiniz" cevabını verdi.

ÖĞRENCİLER İSTEDİ, TÜREL TALİMATI VERDİ

Öğrenciler Başkan Türelden ders çalışabilecekleri, farklı kitaplara ve yayınlara ulaşabilecekleri bir kütüphane istedi. Öğrencilerin talebini geri çevirmeyen Başkan Türel, salonda bulunan belediye bürokratlarına, Türkiye'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından biri olan ASMEK'ler bünyesinde kütüphane kurulması için talimat verdi.

Antalya’da Toplu Ulaşım Araçlarında Kamera Dönemi

Antalya’da Toplu Ulaşım Araçlarında Kamera Dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim