• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Antalya’da Şehitler Haftası’nda Bir Tas Hoşaf Ve Ekmek

Antalya’da Şehitler Haftası’nda Bir Tas Hoşaf Ve Ekmek
Türkiye Geçlik Vakfı Antalya İl Temsilciliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde, şehitlerin bir günlük yemek öğünü olan...

Türkiye Geçlik Vakfı Antalya İl Temsilciliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde, şehitlerin bir günlük yemek öğünü olan üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Türkiye Geçlik Vakfı Antalya İl Temsilciliği, Cumhuriyet Meydanı'nda bin kişiye, Çanakkale'de savaşan askerlerin yediği üzüm hoşafı ve ekmekten ikram etti. Meydana kum çuvallarından siper şeklinde kurulan alandan, dönemin askeri kıyafetlerini giyen gençler, vatandaşlara hoşaf ve ekmek dağıttı. Büyük ilgi gösterilen etkinlikte saatler içinde 1000 kişilik dağıtım yapıldı.

Türkiye Geçlik Vakfı Antalya İl Temsilcisi Levent Ortak, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünde şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Çanakkale ruhunun biran olsun unutulmaması gerektiğini aktaran Ortak, "Atalarımızın bu vatanı zor şartlar altında savundukları ve kurtardıklarını 7'den 77'e hiç kimse unutmamalıdır. O gün cephede savaşan askerlerimizin günlük öğünü üzüm hoşafı ve buğday ekmeğiydi. Bizde bugün hoşaf ve ekmek dağıtarak o ruhu yaşatmak istedik. Hem şehitlerimizi andık, hem de hemşerilerimiz de Çanakkale hissiyatını yeniden oluşturmak istedik. Şehitlerimizden Allah razı olsun. Mekanlar cennet olsun. Bu vatan onlarda bize emanettir" dedi.

Antalya’da Şehitler Haftası’nda Bir Tas Hoşaf Ve Ekmek

Antalya’da Şehitler Haftası’nda Bir Tas Hoşaf Ve Ekmek

Antalya’da Şehitler Haftası’nda Bir Tas Hoşaf Ve Ekmek

Antalya’da Şehitler Haftası’nda Bir Tas Hoşaf Ve Ekmek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim