• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya’da Mobil Kreş Dönemi

Antalya’da Mobil Kreş Dönemi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kreşe çevirdiği bir TIR dorsesi ve bir otobüs merkeze uzak mahallelerdeki çocukların ayağına giderek ücretsiz okul öncesi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kreşe çevirdiği bir TIR dorsesi ve bir otobüs merkeze uzak mahallelerdeki çocukların ayağına giderek ücretsiz okul öncesi eğitim veriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çocuklarını maddi yetersizlikten dolayı okul öncesi kurumlara gönderemeyen aileler için Mobil Kreş hizmetini başlattı. Çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine uygun olarak dizayn edilen iki araç, merkeze uzak mahallelerdeki çocukların ayağına giderek, okul öncesi eğitimle buluşturuyor. Kepez ve Aksu ilçelerinde park eden kreşlerde, okul öncesi öğretmenler ve yardımcı personeller görev yapıyor. Çocukların eğitimi için her şeyin düşünüldüğü mobil kreş içerisinde faaliyet masaları, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi tüm eğitim araç ve gereçleri bulunuyor.

62 ÇOCUK EĞİTİM GÖRÜYOR

Aksu İlçesi Pınarlı Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde ve Kepez İlçesi Yenimahalle Yardım Merkezi yanında hizmet veren mobil kreşlerde toplam 62 çocuk eğitim görüyor. Bir yandan oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçiren çocuklar, diğer yandan okul öncesi eğitim alıyor. Hafta içi her gün sabah ve öğle olmak üzere iki grup halinde hizmet veren mobil kreşlerde okuma yazma eğitimi verilirken, sanat, oyun, müzik, drama, mutfak ve bilim atölyesi etkinlikleri veriliyor. Çocuklar bu sayede okul öncesi gelişimlerini tamamlıyor.

ÇOCUKLAR MOBİL KREŞLERLE OKULA HAZIR

Okul öncesi öğretmeni İlkay Yücel, "Maddi imkansızlıklardan dolayı eğitim alamayan çocuklarımızın ayağına gidiyoruz. Okula hazırlık programları uyguluyoruz. Gelenek ve göreneklerimizi öğretiyoruz. Küçük kas gelişmeleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Zeka oyunları oynuyoruz. Türkçe dil etkinlikleri yapıyoruz. Çocuklarımız buradan okula hazır bir şekilde ayrılıyorlar. Belediyemiz her türlü ihtiyacı karşılıyor" dedi.

Antalya’da Mobil Kreş Dönemi

Antalya’da Mobil Kreş Dönemi

Antalya’da Mobil Kreş Dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim