• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

'Antalya'da kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları' yüzde 50 azaldı

'Antalya'da kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları' yüzde 50 azaldı
Antalya'da faaliyet gösteren Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli, Rus turist azlığının Antalya'da tarihi ören yerlerinde kültür, tarih ve arkeolojik...

Antalya'da faaliyet gösteren Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli, Rus turist azlığının Antalya'da tarihi ören yerlerinde kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Aziz Günyeli, Rus turist azlığının Antalya bölgesinde tura çıkardıkları Myra, Noel Baba Müzesi, Patara Meclisi, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro, Antalya şehir turu, Kekova Batık Şehir, Termessos, Perge, Selge, Seleukeia, Olimpos, Apollon Tapınağı, Letoon, Xanthos ve Side antik kent turlarını yüzde 50 oranında azalttığını söyledi.

Kültür turları ile ilgili açıklama yapan Günyeli, "Uçak krizi sonrası Rus kültür turları bitme noktasına geldi. Rus turistler gelmeyince kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları son 15 yılın en durgun dönemini yaşıyor. " dedi.

2015 yılında Antalya'da oluşan yüzde 20'lik Rus turist kaybının eko, tarih, kültür ve arkeolojik varlıları tanıma turlarını yarı yarıya azalttığını belirten Günyeli, "Geçen sene Antalya bölgesinde kültür turlarını 12 bin kayıpla kapattı. Bir önceki yıl Antalya'da tarihi ören yerleri turlarımıza 24 bin Rus turist çıkarırken 2015'te bu 12 bine düştü. " diye konuştu.

Suriye sınırında angajman kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağı sonrası Antalya bölgesinde kültür turlarının bıçak keser gibi bir anda durduğunu belirten Günyeli, krizin turizm sezonu öncesi bitmesini umut ettiklerini kaydetti.

Bu konuda siyasi irade ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın diplomasinin tüm inceliklerini göstererek krizi sonlandırmasını beklediklerinin altını çizen Günyeli, "Kriz çözülmezse kültür ve arkeolojik varlıkları turlarında pazar İtalya, İspanya, Portekiz Yunanistan ve Mısır'a kaymaya başladı. Elimizi çabuk tutmalıyız. Zaten kültür turlarını yüzde 50 kayıpla kapattık, kriz çözülmezse bu oran yüzde 100'e çıkabilir. " ifadesinde bulundu.

Rus turistlerin Antalya turizminin vazgeçilmezi olduğunun altını çizen Günyeli, Rus turistsiz bir turizmin yumurtasız omlet yapmaya benzeyeceğini ifade etti.

'Antalya'da kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları' yüzde 50 azaldı

'Antalya'da kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları' yüzde 50 azaldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim