• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi
Antalya'nın Serik ilçesinde hazine arazilerinin işgal edildiği iddiasıyla eylem yaparak arazilerinin kamu yararına kullanılmasını isteyen köylüler, arazi...

Antalya'nın Serik ilçesinde hazine arazilerinin işgal edildiği iddiasıyla eylem yaparak arazilerinin kamu yararına kullanılmasını isteyen köylüler, arazi eylemlerinden zaferle çıktı. Köylülerin talepleri üzerine arazilerin üzerinde bulunan kümes olarak kullanılan sera ile araziyi çeviren demirli tel belediye ekiplerince jandarma nezaretinde sökülerek boşaltıldı. Arazinin boşaltılmasının ardından aralarında kadınların da bulunduğu köylüler birbirlerine sarılarak zaferlerini kutladı.

Serik ilçesi Gebiz Mahallesi Yunusla mevkiinde oturan köylüler, okul, spor, sağlık alanı gibi halkın yararına kamu alanı olarak kullanılmasını istedikleri arazinin işgal edilmesiyle ayaklanarak işgalcinin çıkarılması için Serik Kaymakamlığı'na dilekçe ile başvurmuştu. Yasal sürecin başlamasına rağmen işgalcinin araziyi tamamen demir direk ve tel örgü ile çevirmeye kalkışması karşısında isyan eden köylüler, bu kez gece nöbeti tutmaya başlamıştı. Köylüler son olarak şikayetlerini ve isteklerini Serik Kaymakamı Rıfat Altan'a iletti.

BELEDİYE EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Köylüler, Kaymakam Altan'ın araziyi boşaltılması konusunda söz aldı. Yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte işgalciye araziyi boşaltması tebliğ edildi. Tebliğ sonrası Jandarma ekiplerinin güvenlik tedbiri ile belediye ekipleri arazi üzerinde bulunan malzemeleri boşaltma işlemine başladı. Belediye ekibi kara çadır ve tavukların barındırıldığı tünel seraya zara vermeden söktü. Tavuklar ise tek tek sayılarak kamyona yüklendi.

ÇOBAN KÖPEĞİNE KİMSE YANAŞAMADI

Arazi işgalinin boşaltılmasında kimsenin yanaşmaya cesaret edemediği çoban köpeğine ise Serik Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi. Veteriner müdürlüğü ekipleri çoban köpeğine yaklaşarak sevgi gösterisi ile sakinleştirip kafesli araca almayı başardı. Hayvanlar ve diğer bütün eşyalar tutanakla teslim alındı. Belediye ekipleri, hayvanlar ile diğer eşyaları alması için işgalci vatandaşı davet edeceklerini, yasal sürede gelmezse ihale ile satışa çıkacağını ifade etti.

"DÖRDÜNCÜ İŞGALCİYİ DE ENGELLEDİK"

İşgalin bitirilmesini ardından köylüler kazandıkları zafere sevinirken, yazdığı dilekçe ile Kaymakamlığa başvuran ve olayı baştan sona takip eden Yunuslar Mahallesi eski Muhtarı Fikri Şimşek, "Bu arazi halkın kullanımına kazandırıldı. Kaymakam, Belediye Başkanı, Jandarma, emek veren herkese ve dimdik ayakta durarak arazisine sahip çıkan bütün köylülerimize teşekkür ederiz. Bu arazi daha önce üç kez işgal edildi. Şimdi dördüncü işgalciyi de engelledik. Bu arazilerimize göz diken başka art niyetli varsa da gelmesin" dedi.

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi

Antalya’da Köylülerin Arazi Zaferi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim