• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Antalya'da kadınlar yarıştı

Antalya'da kadınlar yarıştı
15. Tarım Ve Seracılık Festivali'nde Antalyalı kadınlar farklı yarışmalarda birincilik için kıyasıya yarıştı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali devam ediyor. Festivalin dördüncü gününü Kumluca'da yaşayan kadınlara özel etkinlikler gerçekleştirildi. Karatepe Stadı'nı dolduran kadınlar birbirinden farklı ve çekişmeli geçen yarışmalarda eğlenceli anlar yaşadı.

KASA TAŞIMA YARIŞMASINDA BİRİNCİ DEĞİŞMEDİ

Kadınlar plastik kasalarda domates taşıma, domates yeme, halat çekme ve kovalarda su taşıma yarışmalarında birbiriyle mücadele ederek ter döktü. Güç gerektiren plastik kasada domates ve kovalarda su taşıma yarışmaların zorlandığı gözlerden kaçmadı. Plastik kasa içerisinde doldurulan domateslerden en fazla kasayı stadın karşısına geçiren yarışmacının birinci olduğu yarışmada, kasaları taşıyamayarak yere düşen kadınlar renkli görüntülere sahne oldu. Çekişmeli geçen plastik kasa içerisinde domates taşıma yarışmasını 12 kasayı stadın diğer tarafına taşımayı başaran ve geçen yıl da birincisi olan Kadriye Acar kazanırken, 11 kasa taşıyan Derya Yılmaz ikinci, 10 kasa ile Seher Uysal da üçüncü oldu.

DOMATES YEME YARIŞMASI

Yarışma programının ikinci kısmını domates yeme yarışması oluşturdu. Yarışmacı kadınlar 5 dakika içerisinde kendilerine verilen domatesleri yemek için uğraştı. Domates yeme yarışmasını bin 481 gram domates yemeyi başaran Mefaret Önal kazandı. Bin 479 gram yiyen Dilek Eryılmaz ikinci, bin 375 gram yiyen Filiz Yeşil ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

SU TAŞIMA YARIŞMASI

Su dolu plastik kovaları stadın diğerin tarafına taşımak için yarışan kadınlar, omuzlarına aldıkları omuzluğun iki ucundaki kovaları birbirine dolaştırınca düşme tehlikesi geçirdiler. Güç gerektiren bu yarışmayı da suyu dökmeden götürüp tekrar geri dönmeyi başaran Havva Avcı kazandı.

HALAT ÇEKME YARIŞMASI

Son yarışma kategorisi olan halat çekmede iki gruba ayrılan kadınlar 2 tur halinde yarıştı. 8 kişiden oluşan gruplar halatın diğer ucundaki rakibini sürüklemek için mücadele etti. Rakiplerini stad içerisinde çim üzerinde sürükleyen Ünzile Çakır'ın grubu kazandı.

Çok gururlu olduklarını belirten Takım Kaptanı Ünize Çakır, "Yarışmayı kazandığımız için çok gururluyuz. Beklediğimiz bir sonuçtu" diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere Kumluca Belediyesi tarafından ödüller verildi. Etkinlik, sunucu İkbal Dönmez'in kadınlarla sohbetiyle sona erdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim