• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor
Antalya'da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından oluşan hortum, Aksu ilçesinde evlerin çatısını uçurdu, caminin minaresini...

Antalya'da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından oluşan hortum, Aksu ilçesinde evlerin çatısını uçurdu, caminin minaresini yıktı, ağaçları kökünden söktü, seraları yerle bir etti. AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde dün etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından saat 19.30'da denizden oluşan hortum Aksu'nun Güzelyurt ve İncikpınarı mahallerinde hayatı olumsuz etkiledi. Hortumda evlerin uçan çatısı seraların üzerine düşünce, seralardaki ürünler de büyük zarar gördü. Güzelyurt mahallesi Merkez Camisi'nin ise minaresi yıkıldı. Aynı mahallede bir ağaç iki katlı bir evin üstüne devrildi. İncirpınarı mahallesinde de hortum, demir tente ile kaplı bir depoyu tamamen yerinden kaldırarak çevredeki ev ve seraların üzerine fırlattı. Hortumun etkisiyle park halindeki iki araç ise devrilen ağacın altında kaldı.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hortumun zarar verdiği Güzelyurt ve İncikpınarı mahallerini ziyaret etti. Samani ilk olarak Güzelyurt Merkez Camii'ne gelerek yıkılan minarenin olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

ANTALYA'NIN BİR ÇOK NOKTASINDA HORTUM OLUŞTU

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Samani, "Evlerin çatılarında seralarda sıkıntılar var. Aksu Belediyesi akşamdan bu yana yardım çalışmalarını sürdürüyor. Antalya'nın bir çok noktasında hortum felaketi oldu. Yağışlardan dolayı pek zarar yok. Hasar tespit çalışmaları başladı" dedi.

Öncelikle evlerde meydana gelen hasarlara müdahale edildiğini hatırlatan Samani, "Evlerin çatıları uçtuğu için yağmura açık durumdalar. Seralardaki hasar tespiti, yollarda caminin minaresi gibi bir çok zarar meydana gelmiş. Tüm kurumlar olarak elbirliği yaparak zararları telefi edeceğiz. Şu ana kadar maddi zarar var. Herhangi bir yaralanma bilgisi almadık" ifadelerini kaydetti.

"VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de "Aksu halkımıza geçmiş olsun. Bundan daha kötüsü de olabilirdi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Bölgede çatılarda sıkıntı var. Ağaçlar ve elektrik telleri zarar gördü. Mağdur olan vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor

Antalya’da Hortum Sonrası Yaralar Sarılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim