• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü
Antalya'dan aralarında siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik heyet, 10 Aralık...

Antalya'dan aralarında siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik heyet, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle geldikleri Hatay'da AK Parti Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ziyarette yaptığı konuşmada, Hatay'da birlik ve beraberliğin olduğunu, Hatay'ın aslında dışarıdan göründüğü gibi öyle kargaşa ortamının olmadığını güllük gülistanlık bir kent olduğu söyledi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Hatay'a geliş amaçlarının Antalya, Hatay ile bir gönül köprüsü oluşturmak olduğunu ifade etti.

Antalya'daki sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi parti temsilcileriyle Antalya için birliği beraberliği daha da pekiştirmek açısından bir seyehat düzenlediklerini belirten Sümer , "Etrafımız ateş çemberi. Bu ateş çemberine en yakın halkada oturuyorsunuz. Ve orada kan ve gözyaşı var. Orada bombalardan yaşayan, bombalardan korkup kaçan kadınlar var, çocuklar var onlara ev sahipliği yapıyorsunuz" dedi.

Hatay'ın 400 binin üzerinde mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten Sümer şöyle devam etti:

"Sizlere destek olmak amacıyla birde oradaki kamplarda yaşayan Suriyeli mültecileri yakından tanımak, onların acılarına ortak olmak, gözyaşlarına ortak olmak için bu seyahati düzenledik. Yayladağı kampına gideceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte orda savaş bitecek. Biraz önce valimiz bugün 70 bin çocuktan 50 bini eğitim öğretim gördüğünü söyledi. Bu savaş bittikten sonra bizim kültürümüzle yoğrulmuş o çocuklar memleketlerine gittikleri zaman biz nasıl doğu vilayetlerinde bir şehre gidiyormuşuz gibi Suriyelilerde bizim kültürlerimizi yansıtacaklar."

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise yaptığı konuşmada, Hatay'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek,"15 Temmuz darbe girişimi aziz Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla bu giderilmiştir. Dolayısıyla biz bir arada olmaktan mutluyuz ve memnunuz" dedi.

Antalya'dan Hatay'a gelen 200 kişilik heyet daha sonra Yayladağı ilçesinde bulunan Suriyelilerin yaşadıkları kampları ziyaret etti.

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim