• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması
Ankara'da Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için Antalya'da yürümek isteyen grupla çevik kuvvet...

Ankara'da Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için Antalya'da yürümek isteyen grupla çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Eylem, olaysız sona erdi.

Antalya'da Halkevleri üyesi olduklarını öne süren yaklaşık 200 kişilik grup, Işıklar Caddesi tarihi Üç Kapılar önünde bir araya gelerek 10 Ekim Ankara patlamasında hayatını kaybedenleri andı. Grubun anma töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istediğini söylemesi üzerine Üç Kapılar önünde çevik kuvvet ekipleri de yürüyüşü engellemek üzere TOMA'yı hazırda bekletti. Trafiğe kapanan yolun bir ucunda çevik kuvvet diğer ucunda eylemcilerin beklemesi gergin anların yaşanmasına neden oldu.

GRUP ÜYELERİ TEK TEK ARANDI

Anma için açıklama yapılacak yere gelen eylemciler kendileri gibi eylemci olan bir grup tarafından tek tek aranarak içeri alındı. Arama sırasında bir adet de detektör kullanıldığı görüldü. Halkevlerinin anmasına CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da katılarak gruba destek verdi. "Katili tanıyoruz, hesap soracağız" yazılı pankart açan grup, bir süre hükümet aleyhine sloganlar attı.

Çevik kuvvet ekiplerinin Üç Kapılar önünden geçen yolu trafiğe kapatması üzerine müdahale olmaması için CHP Milletvekili Kara, emniyet yetkilileri ile görüşerek basın açıklaması için izin istedi. Yetkililerden yürüyüş olması halinde müdahale edileceği yanıtını alan Kara, bu yanıtı eylem yapan grupla paylaştı.

Halkevleri adına açıklama yapan İnci Ekşi, Ankara patlamasını hatırlattı. Hayatını kaybedenleri andıklarını belirten Ekşi, baskılardan yılmayacaklarını faillerin peşinde olduklarını söyledi.

Açıklamanın ardından grup, yürümekten vazgeçti. Bazı göstericilerin ise, arkalarında bekleyen çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'yı alarak özçekim yaptığı görüldü. Gergin ancak olaysız geçen açıklamanın ardından kapanan yol trafiğe açıldı.

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması

Antalya’da ’Gergin’ 10 Ekim Ankara Anması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim