• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Antalya’da Eski Hükümlülere Meslek Edinme Ve İş İmkanı Protokolü

Antalya’da Eski Hükümlülere Meslek Edinme Ve İş İmkanı Protokolü
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen hükümlüleri...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen hükümlüleri tekrar topluma kazandırıp sosyalleşmesini sağlamak amacıyla işbirliği protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı imza koydu. Protokol kapsamında eski hükümlüler ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilen hükümlülerin, ASMEK'lerdeki meslek kurslarından yararlanmalarına ve istihdam edilmelerine katkı sağlanacak. Çocukları, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bakım ve gündüz evleri ile kreşlerden faydalanabilecek. Ayrıca, isteyenler tiyatro gibi kültürel aktivitelerinden ücretsiz yararlanabilecek.

İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Protokol imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hayırlı bir işin imza gününde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Belediyemiz, Antalya'nın gelişmesinde gerek alt yapısıyla gerekse üst yapısıyla birçok sorumluluğu yerine getiriyor. Belediyecilikle ilgili konuştuğumuzda hep söze "insan odaklı belediyecilik" diye bir cümle ile başlarız. İnsan odaklı belediyecilikten kastımız, sosyal belediyeciliğin de gereklerinin en iyi şekilde yerine getirilmesidir. Derdi olan, sorunu olan vatandaşlarımızın her noktada ihtiyaçlarını görmek bizim asli vazifelerimiz içerisindedir. Bu yardımları da inancımız gereği sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde yapıyoruz" dedi.

GEÇMİŞTE SUÇ İŞLEDİ DİYE SOKAĞA BIRAKAMAYIZ

Hükümlülerin, ülkede iş bulma noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Türel, "Hükümlü vatandaşların topluma kazandırılması devletin önemli sorunları içerisindedir. Onları geçmişte bir suç işledi diye sokağa bırakamayız. Onları topluma kazandırmak son derece önemli. Sosyal belediyecilik adına yine fakirin fukaranın yanındayız. Ama hükümlülerin de iş bulması suretiyle topluma kazandırılması bizim için çok önemli. Protokolün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

ANTALYA'DA 4 BİN TUTUKLU VAR

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı da Antalya'daki cezaevlerinde 4 bin tutuklunun bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Eski hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması, suç işlemeden kanunlara ve bireylere saygılı olarak hayatlarını devam ettirebilmeleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e talepte bulunduk. Kendisi çok sıcak yaklaştı. Bu kişiler cezaevinde de insan, cezaevinden çıktıktan sonra da insan. Ama ne yazık ki iş bulma konusunda avantajlı değiller. Eskiden iş yerlerinin belli sayıda eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu vardı. Şu an bu kaldırıldı. Büyükşehir'de sosyal belediyeciliğin gereği olarak bizimle protokol imzalamayı kabul etti. Bizim amacımız hükümlüleri topluma kazandırmak ve yeniden cezaevlerine dönmesini engellemektir."

Antalya’da Eski Hükümlülere Meslek Edinme Ve İş İmkanı Protokolü

Antalya’da Eski Hükümlülere Meslek Edinme Ve İş İmkanı Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim