• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Antalya'da 'anaların gözyaşı dursun' eylemi

Antalya'da 'anaların gözyaşı dursun' eylemi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Emekli-Sen Antalya Şubesi üyeleri, anaların gözyaşlarının durmasını istedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Emekli-Sen Antalya Şubesi üyeleri, anaların gözyaşlarının durmasını istedi. Türkiye'nin mutsuz insanlar ülkesi olduğunu savunan eylemciler, milletin iliğinin sömürüldüğünü iddia etti.

DİSK ve Emekli-Sen Antalya Şubesi üyeleri, Attalos Heykeli önünde buluşarak "Kan ve Gözyaşı İstemiyoruz" eylemi gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, ülkede yaşanan son dönemlerdeki patlamalarda hayatını kaybeden tüm vatandaşları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. İstikrar için 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediğini söyleyen Özgen, 1 Kasım'da istediğini elde ettiğini ancak o tarihten itibaren her gün şehit cenazelerini karşıladıklarını ifade etti.

Anaların, babaların yüreklerinin yandığını vurgulayan Özgen, "Huzursuzluk ve korku devleti olduk. Verdikleri sözleri tutamayanlar, canlı bombaların TBMM'ye kadar yaklaşmasından sorumlu olanlar köşklerinizde ve saraylarınızda rahat mısınız?" diye sordu.

Türkiye'nin mutsuzlar ülkesi olduğunu belirten Özgen, parti rantçıları ile ötekileştirilen emekçilerin karışı karşıya getirildiğine tanık olduklarını kaydetti. Milletin iliğinin sömürüldüğünü iddia eden Özgen, sözlerine şöyle devam etti: "Elektrikten, doğal gazdan, ekmekten, etten, temel gıda maddelerinden elde ettikleri vurgunlar yetmezmiş gibi çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanası bir dünya bırakmak isteyen yurtseverlere Soma'da, Kaz Dağları'nda, Carettepe'de TOMA ve tazyikli sularla saldırarak doğayı yok etmeye inatla devam ettiler."

Grup üyeleri açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılırken, yoldan geçen bir vatandaşın Cumhurbaşkanı lehine üyelere bir şey söylemesi üzerine polis vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı.Cihan

Antalya'da 'anaların gözyaşı dursun' eylemi

Antalya'da 'anaların gözyaşı dursun' eylemi

Antalya'da 'anaların gözyaşı dursun' eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim