• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Antalya’da 23 Nisan etkinlikleri meydanlara sığmadı

Antalya’da 23 Nisan etkinlikleri meydanlara sığmadı
Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çocuklar ve aileleri doyasıya eğlencenin tadını çıkardı.

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. Yılı etkinlikleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Parkta düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan bir konuşma gerçekleştirdi.

Arslan, "23 Nisan bir milletin bağımsızlık sevdasının bir çatı altında toplanmış halidir. 23 Nisan Türkiye'nin birlik ve beraberlik sesi, tarihin çocuklarımıza emanetidir. 19 Mayıs 1919'da başlayan Kurtuluş mücadelesiyle ülkemiz her yaştan ferdiyle düşmana karşı durmuş ve bu uğurda binlerce şehit vererek bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Bu mücadelede devam ederken, Atatürk 23 Nisan 1920'de TBMM açarak cumhuriyet yolunda ilk adımı atmış ve böylece milletine ne kadar güvendiğini bir kez daha kanıtlamıştır. Savaşlarla mücadelenin harmanlandığı, çocuklarımıza sevgi ile destek duyduğu günümüz dünyasında bayramlar özellikle çocuklarla anlam bulan 23 Nisanların kıymeti daha büyüktür. İçinde bulunduğumuz coğrafyada güç ve güven veren ülkemizin varlığıysa dünya barışı için çok önemlidir. Bu sorumlulukla milli irademiz, güvenliğimiz insanlık için özellikle çocuklar için üzerimize düşeni yapmak için gönüllüyüz. 15 Temmuzda demokrasiye karşı yürütülen haksız mücadelenin inanç ve azimle üstesinden gelen, Afrin'de bir sivilin burnunu kanatmadan, hiçbir çocuğun yüreğini yakmadan Zeytin Dalı Operasyonu ile dünyaya örnek olan bu yüce milletin çocukları, biz inanıyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara olan güvenin sembolü dünyada ilk ve tek armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı umutlarımızı yeşertmeye, barışı yurttan dünyaya yaymaya devam edecektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Arslan'ın konuşmasının ardından etkinlikler tüm hızıyla devam etti. Etkinlikte, çocukların sergilediği şiir dinletisi, özel çocukların dans gösterisi, Ukrayna Şafak Grubu'nun dans gösterisi de oldu. Etkinlikte çocuklarını izlemeye gelen aileler telefonlarıyla bu anları ölümsüzleştirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal da katıldı. Etkinlikler gün boyu Karaalioğlu Parkı'nda devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim