• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Antalya Valisi Muammer Türker’den ’EXPO 2016’ Açıklaması:

Antalya Valisi Muammer Türker’den ’EXPO 2016’ Açıklaması:
Antalya Valisi Türker, EXPO 2016 Alanıyla ilgili zaman zaman spekülasyonların yapıldığını belirterek, sergi alanına gelen grup ve sivil toplum örgütlerinin...

Antalya Valisi Türker, EXPO 2016 Alanıyla ilgili zaman zaman spekülasyonların yapıldığını belirterek, sergi alanına gelen grup ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları yerinde görünce EXPO konusunda bilgi ve fikirlerinin netleştiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Vali Türker, "O bakımdan biz de mutluyuz. İnşallah en ufak bir aksama olmadan güzel bir EXPO'yu burada gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, EXPO 2016 projesinin hem turizm kenti Antalya'nın hem de Türkiye'nin yüzünü ağartacağını ve kentin marka değerini arttıracağını söyledi. VIP ve Basın Merkezi binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın tarafından karşılanan Vali Türker, alanının son durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra bin 121 dönümlük sergi alanına geçen Vali Türker, 7 coğrafi bölgeyi temsil eden evlerin birebir replikasından oluşan Restoranlar Sokağı'nı gezerek, Marmara Bölgesi Evi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Evi ve İç Anadolu Bölgesi Evi'nde incelemelerde bulundu. Daha sonra Türkiye'nin ilk Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi'ni gezen Vali Türker, projeyi yürüten yetkililerden detaylı bilgi aldı. Çocuk Adası çevresinde 15 dönümlük alana yapılan ve yükseklikleri 7 metreyi bulan bitki heykeller ile ilgili de bilgi alan Vali Türker, Türkiye'nin endemik bitki türünün sergileneceği Biyoçeşitlilik ve Tema Parkı'ndaki çalışmaları denetledi.

"YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKACAĞIZ"

Çalışmaların ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü yetkilileri ile değerlendirme yapan Vali Türker, açılışa 2,5 ay kaldığına vurgu yapıp, "İnşaatlar tam gaz devam ediyor, artık açılışa 2,5 ay kadar bir süre kaldı. İnşallah daha önceki tecrübelerimizden de hareketle bizim milletimizin organizasyon kabiliyetinde gelinen seviyeyi de dikkate alarak bu işin içinden de yüzümüzün akıyla çıkacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Projelerle ilgili tek tek bilgi aldığını, gelecek hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik'in başkanlığında yönetim kurulu toplantısı yapılacağını söyleyen Vali Türker, şöyle konuştu:

"Yönetim kurulu toplantısında da detaylı değerlendirmeler olacak şüphesiz. Artık inşaatlarda ufak tefek sarkmalar dışında çok kısa günler, haftalar içerisinde tamamlama noktalarına gelmiş bulunuyoruz. Hepsiyle ilgili tek tek takvimlendirme yapılıyor. Ülke katılımlarında da iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz"

"23 NİSAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Sergi alanında ülke bahçesi inşaatlarının başladığını belirten Vali Türker, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesela Çin ekibi bütün çalışanlarını oradan getirmiş. Nepal ekibi örneğin bayrağını dikmiş. Adım adım ciddi bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Diğer taraftan açılışın organizasyonu da bizim için önemli, onun 23 Nisan gibi Türkiye Cumhuriyeti bakımından, Türk milleti bakımından anlamlı bir günde gerçekleşmesi de önemli. 23 Nisan'da bir taraftan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacağız diğer taraftan uluslararası TRT'nin koordinesinde çocuk şenliğini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da burada yapacağız ve onu da inşallah EXPO sahasında yapacağız. Kısacası EXPO hem Antalya için hem Türkiye için yüzümüzü ağartacak, bizim için marka değerini arttıracak önemli unsurlardan birisi olmaya devam ediyor. Hazırlıkları yerinde gördük."

"SPEKÜLASYONLARA EN GÜZEL CEVAP SERGİ ALANI"

Zaman zaman spekülasyonların yapıldığını hatırlatan Vali Türker, sergi alanına gelen grup ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları yerinde görüp EXPO konusunda bilgi ve fikirlerin netleştiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Vali Türker, "O bakımdan biz de mutluyuz. İnşallah en ufak bir aksama olmadan güzel bir EXPO'yu burada gerçekleştirmiş olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Antalya Valisi Muammer Türker’den ’EXPO 2016’ Açıklaması:

Antalya Valisi Muammer Türker’den ’EXPO 2016’ Açıklaması:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim