• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Antalya Turizmi Sezonu Yüzde 50 Kayıpla Kapatacak

Antalya Turizmi Sezonu Yüzde 50 Kayıpla Kapatacak
AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleymanoğlu, 2016 sezonunu yüzde 50 kayıpla ve 6-7 milyon turistle kapatmayı beklediklerini söyledi.

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleymanoğlu, 2016 sezonunu yüzde 50 kayıpla ve 6-7 milyon turistle kapatmayı beklediklerini söyledi. Dünya turizminin ilk defa terör olayları nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını da belirten Hacısüleymanoğlu, Rusya pazarında herhangi bir yumuşama olmadığını da belirtti.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleymanoğlu, Berlin fuarının ardından turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nevruz ve Paskalya tatilleri nedeniyle turizmde bir hareketlilik olduğunu belirten Hacısüleymanoğlu, "Bugün itibariyle sezon başladı. Yoğunluk olarak bakıldığında Nevruz'la ilgili bir hareketlilik var. Bu hafta da bir paskalya tatili var. Dolayısıyla batı ve doğudan misafir aldığımız bir dönemdir. Doğu ülkelerinden geçen yıla oranla Nevruz itibariyle 17 bin kişi geldi. 3 bin kişilik bir artış var. Paskalya tatili için bakıldığında da batıdan yüzde 35 bir azalma görüyoruz" dedi.

"BATI ÜLKELERİNDE YÜZDE 40 EKSİDEYİZ"

İstanbul, Ankara ve Brüksel'de meydana gelen patlamaların insanları panik durumuna düşürdüğünü kaydeden Hacısüleymanoğlu, "İstanbul, Ankara ve Brüksel'deki hadiselerden sonra bu durumu bir süre daha görememe durumdayız. Bundan sonraki aşamalarda rezervasyon aşamalarının nasıl olacağını karşılaştırdığımızda geçen yıla oranla yüzde 40 eksideyiz. Bütün sezon yüzde 40 olacak değil. Sezonun gidişatına göre bu rakam artabilir de eksilebilir de. Rus pazarı artık yok. Dünya turizm hareketinin fazla sıkıntı yaşayacağı bir durum ilk kez bu yıl yaşanıyor. Terörün belirlediği bir destinasyon yok, terör her yerde ve yarın nerede ne yaşanacağı belli değil. İnsan olarak seyahat özgürlüğüne uzanan her eli lanetlemeliyiz. "Acaba bir şey olur mu?" psikolojisi yayılmaya çalışıyor. Buna Alman'ı da Rus'u da hepimiz karşı çıkmalıyız. Kesinlikle seyahatlerinizi kısıtlamayın. Bu yılı 6 buçuk 7 milyon turistle yılı bitireceğiz gibi görünüyor" diye konuştu.

RUSYA İLİŞKİLERİNDE YUMUŞAMA MI VAR?

Hacısüleymanoğlu, Expo 2016 Antalya'yı önemsediklerini, kente gelen turistler için bir cazibe merkezi olacağını ancak özellikle turistlerin EXPO 2016'yı görmek için geleceğini düşünmediklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklerinin turist sayılarını olumlu manada arttırdığını da belirten Hacısüleymanoğlu, Rusya'nın turizm açısından aldığı kararları hala devam ettirdiğini ve son günlerde yapılan açıklamalara rağmen ilişkilerde bir yumuşama görmediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim