• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün,

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün,
Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın kart sistemini...

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın kart sistemini hukuka aykırı bir şekilde ihale ettiğini ileri sürdü. Ali Tüzün ;"Akaydın dokunulmazlık zırhına büründü keyif çatıyor. Şoför esnafı ile halkı karşı karşıya getirdi bunun hesabını vermiyor. Akaydın açıklasın hangi gizli pazarlıkla halkın ve esnafın parasını A-Kent'e emanet etti. Paranın hesabını kimse bilmiyor. Tüm kayıtlar A-Kent firmasında firma ise ortada yok. Firma kayıtları bir an önce açıklanmalı ve halk il esnafın parası geri ödenmelidir" dedi.

Antalya'da ulaşım esnafı başkanları ortak bildiri yayınladı. Önceki kartlı sistemin kendilerini de mağdur ettiğini söyleyen yetkililer, halka ulaşım esnafının karşı karşıya getirilerek esnafın günah keçisi ilan edildiğini söylediler.

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, Halk Otobüsleri Başkanı Muhammet Demirtop, Pamfilya AŞ. Başkanı Mehmet İnce Antalya'da toplu ulaşımda hizmete sunulan kartlı sistemle ilgili ortak bir açıklama yaptı. Sözleşmesi bittiği için kaldırılan Halkkart sisteminden çok çektiklerini belirten Başkan Tüzün, yeni Antalya Kart sisteminin belediyenin hizmet garantisinde olduğu için desteklediklerini söyledi.

"GÜNAH KEÇİSİ OLDUK"

Seçimlerle değişen belediye başkanlarının sistemi de değiştirmesinin önlenmiş olacağını belirten başkan Tüzün, "Halkkart sisteminden çekmediğimiz kalmadı. Sistem alt yapı olarak çok sorunluydu. Biz halkla karşı karşıya getirilerek günah keçisi ilan edildik. Barkod okutma cihazları düzgün çalışmadı, tamir edilmedi ve biz suçlandık. Paralarımız eksik ödendi hakkımızı ispat edemedik. Ne A-Kent firması ne de başımıza bu derdi musallat edenler bize yardımcı olmadı" dedi.

CHP'Lİ ESEN'İ ELEŞTİRDİ, SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Başkan Tüzün, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen'in kartlı sistemle ilgili yaptığı açıklamayı da eleştirdi. Esen'in A-Kent firmasının avukatlığını yaptığını öne süren Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adında Halk olan bir parti halkın avukatlığını değil de esnafın parasını zamanında ödemeyen A-Kent firmasının avukatlığını yapıyor. Eziyetini yine biz çekiyoruz. Akaydın döneminde ihale edilen Halkkart sistemi iş yavaşlattı ve son gün sistemi kapattı. Vatandaş elinde kartlarla ve içindeki parayla ortada kaldı. Hesabı yine şoför esnafına soruldu. A-Kent firmasını savunup çözüm yerine halkımızı kışkırtmaya çalışıyorlar. Halkın parasını ödemeyen firma taşıma esnafının da parasını ödemiyor. Bunları savunmakta CHP'ye düşmüş. Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyor ve sorumlulardan hesap sorun"

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün,

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün,

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün,

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim