• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Antalya OSB Başkanı Bahar: Sanayici çatışma istemez

Antalya OSB Başkanı Bahar: Sanayici çatışma istemez
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'ye yönelik kara harekatı başlatılabileceğini açıklaması üzerine beliren...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'ye yönelik kara harekatı başlatılabileceğini açıklaması üzerine beliren savaş ihtimali sanayiciyi tedirgin etti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "Sanayici çatışma istemez. Para limanda yaşamak ister, açık denize çıkmak istemez. Biz sadece Türkiye'de değil dünyada bir çatışma olmasını istemeyiz." dedi. Türkiye'nin çevresinde yaşanan sıkıntılara kendilerinin de üzüldüğünü ifade eden Bahar, yaşanan sıkıntılar karşısında ülkenin dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Rus uçağının düşürülmesiyle birlikte Antalya turizm ve tarımında yaşanan krizden OSB olarak etkilenmemelerinin mümkün olmadığını kaydeden OSB Yönetim Kurulu Başkanı, bunun henüz ölçülebilecek boyutta olmadığını ifade etti. Krizin etkilerinin 8-9 ay sonra daha hissedilir ve ölçülebilir hale geleceğini savunan Ali Bahar, "Muhakkak etkileneceğiz fakat dalga boyu büyük olacak anlamda etkileneceğimizi düşünmüyorum. Buraya 220 tane daha tahsis başvurusu var. Tahsis iştahı eskisi kadar olmasa da devam ediyor. Eski iştahın olmayacağını tahmin ediyoruz. 12 bin çalışanımız var. Çok hızlı yukarıya çıkıyorduk onda bir duraksama görebiliyoruz. Ölçmek için biraz daha zaman geçmesi lazım. Bu sezonun sonuna doğru, yaklaşık 8-9 ay sonra ölçmemiz biraz daha kolay olacak." diye konuştu.

ÖNCEKİ KRİZLER TEĞET GEÇMİŞTİ, BU KEZ DİREK ETKİLİYOR

Krize karşı daha iyimser olduğunu, Antalya OSB'de ağır sanayi kuruluşu olmamasının, bölge firmalarının da sadece turizm ve tarıma bağlı kalmamalarının kendisini umutlandırdığını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar Türkiye'de hangi kriz yaşanırsa yaşansın, tabiri caizse Antalya'yı "teğet" geçiyordu. Antalya etkilenmiyordu. Çünkü turizm lokomotif bir sektör. Ülkeye direk para girişi sağlayan, hizmete dayalı bir sektör. Bu sebeple krizler Antalya'yı teğet geçiyordu. İlk defa yaşadığımız bir kriz Antalya'yı direk etkiliyor. Daha önce böylesi hiç görülmedi. Antalya'nın dinamizminin bunun altından kalkacağı görüşündeyim. Ben biraz iyimser tablo çiziyorum. Bu kadar kötümser tabloyu kendime yakıştıramıyorum. Antalya bu krizi aşar. Aşmaması sürpriz olur. Tabi ki bazı sıkıntılar yaşanacaktır. Ancak krizden çıkış sürprizlerle olmamalı. Krizlerden çıkış planlamayla olmalı."

Antalya OSB Başkanı Bahar: Sanayici çatışma istemez

Antalya OSB Başkanı Bahar: Sanayici çatışma istemez

Antalya OSB Başkanı Bahar: Sanayici çatışma istemez

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim