• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Antalya Kültür Sanat’ta Geleceğin Picasso’ları Yetişiyor

Antalya Kültür Sanat’ta Geleceğin Picasso’ları Yetişiyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurduğu ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı çatısı altında hayata geçirilen Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) hafta...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurduğu ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı çatısı altında hayata geçirilen Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) hafta sonları çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Sanat Atölyeleri" büyük ilgi çekiyor.

Antalya Kültür Sanat'ta sergilenen Picasso'nun "Kadın ve Boğa" sergisine paralel olarak geliştirilen atölye çalışmalarında, yorum ve yaratıcılığı ön plana çıkartarak öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmeleri hedefleniyor.

Uzmanlar eşliğinde sergiyi gezen ve ünlü ressam Pablo Picasso'nun boğa güreşi arenalarına uzanan çocukluk anılarını keşfeden öğrenciler, sergi sonrasında ise kendi eserlerini üretiyor.

"Kukla Kukla" sanat atölyesinde 4-6 yaş grubu öğrenciler birbirinden renkli malzemeler ve boyalarla kuklalar üretirken, "Aramıyorum, Buluyorum" atölyesinde ise 7-14 yaş grubu çocuklar 3 boyutlu tasarımlar yapıyor.

ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, Antalya Kültür Sanat'ta halen Picasso Vakfı ile Picasso Evi Müzesi Koleksiyonu'ndan derlenen gravür ve seramiklerin yer aldığı "Picasso: Kadın ve Boğa" sergisi ile ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in özel arşivinden derlenen "Işık ve Tarih: Ara Güler'in Gözüyle Antalya" sergilerinin devam ettiğini, sergilere paralel olarak 4-14 yaş çocuklara sana eğitimleri verdiklerini kaydetti.

Picasso ve Ara Güler sergilerinin 28 Şubat'a kadar süreceğini, mart ayından itibaren dünya ünlü ressam Andy Warhol'un sergisinin açılacağını belirten Başkan Davut Çetin, sanat atölyelerine katılmak isteyenlerin www.antalyakultursanat.org.tr sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabileceğini bildirdi.

Antalya Kültür Sanat’ta Geleceğin Picasso’ları Yetişiyor

Antalya Kültür Sanat’ta Geleceğin Picasso’ları Yetişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim