• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Antalya İle Suncheon Arasında İşbirliği Protokolü

Antalya İle Suncheon Arasında İşbirliği Protokolü
EXPO 2016'ya ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile EXPO 2013'ün ev sahibi Güney Kore'nin Suncheon kenti arasında işbirliği protokolü imzalandı.

EXPO 2016'ya ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile EXPO 2013'ün ev sahibi Güney Kore'nin Suncheon kenti arasında işbirliği protokolü imzalandı. Kore Gazilerinin de katıldığı törende konuşan Başkan Türel, "Bu protokol Güney Kore ile ilişkilerimizin gelişmesine önemli katkı yapacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen protokol törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Suncheon Belediye Başkanı ChoongHoon Cho, 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Dünya Vatandaşlar Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı Kwaak Young Hoon, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer ile Kore gazileri de katıldı. Kore Gazileri ile yakından ilgilenen Başkan Türel, tek tek ellerini öptü.

Protokol töreninde konuşan Başkan Menderes Türel, Suncheon ile diplomatik deyimle dostane değişim, diğer anlamıyla iş birliği anlaşmasına imza attıklarını ifade ederek "Güney Kore Türkiye'nin tarihi dostu ve kardeşi olan sevdiğimiz bir ülkedir. 1950 savaşındaki kardeşlik bugüne kadar hep güçlenerek devam etmiştir. Aramızda bulunan değerli gazilerimiz ortak savaşımızdan bize kalan ortak emanetlerdir. Sayın gazilerimize hitaben şunu söylemek istedim. Kuzey Kore'nin bugünkü durumuna baktığımızda, Güney Kore ile arasındaki farka baktığımızda Kore savaşının insanlık adına, özgür dünya adına önemli bir mücadele olduğu daha da iyi anlaşılmaktadır. Milletlerin bağımsızlığı insanların selameti için hayatlarını veren ya da gazi olan insanlara çok şey borçluyuz. Değerli gazilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Suncheon ile işbirliğimiz tarihi kardeşliğin güzel bir devamını getirmektedir" dedi.

TURİZM İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Suncheon'un 2013 yılında Botanik Expo'ya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Türel, "Suncheon ile var olan geleneksel Güney Kore kardeşliğimize şimdi EXPO kardeşliği bağı ilave olmuştur. Temenni ediyorum ki bu işbirliği anlaşması Antalya'nın Türkiye'nin Güney Kore ile ilişkilerinin gelişmesine önemli katkı yapacaktır. Suncheon ile işbirliğimiz gelecekte sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda da gelişme sağlayacaktır" diye konuştu.

Antalya'nın Güney Kore gibi dost ülkelerden daha fazla ziyaretçi alması gerektiğinin altını çizen Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: "Antalya artık yatırım projelerini dünya yatırımcılarına açan, sadece turizmi ile değil yatırım potansiyeli ile de öne çıkan bir şehirdir. Bu işbirliği şehirlerimizin birbirlerini daha iyi tanımasını, karşılıklı turizm yatırımlarının gelişmesini sağlayacaktır."

TECRÜBELERİMİZİ AKTARACAĞIZ

Antalya ile işbirliği protokolü imzalamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Suncheon Belediye Başkanı ChoongHoon Cho, "Özellikle Kore savaşına katılıp "Koreliler benim kan kardeşimdir" diye hitap eden Kore gazilerine büyük saygı gösteriyorum. Protokol anlaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e ve ekibine teşekkür ederim. 2013 EXPO'da yapılan kreatif ve inovatif çalışmaların ruhunun dünya şehri olmak için gayret eden Antalya'nın vizyonu için yardımı olabileceğine inanıyorum. Bu protokol ile bu tecrübelerimizi Antalya ile paylaşacağız" dedi.

EXPO 2016 alanında Kore Bahçesi hazırladıklarını söyleyen ChoongHoon Cho şöyle konuştu: "Şahsım ve Menderes Türel, Antalya 2016 EXPO fuarındaki Kore bahçesine ayak izlerimizi bıraktık. Bu bahçe, Asya'nın en Doğu ve en Batı tarafında olan Ural Altay dil gurubundan olan iki ülkenin, tarihsel kültürü olan iki şehrin, temel taşı olacaktır. Bundan sonra iki şehirde kültürel ve her türlü ilişkilerin daha da iyi olmasını dilerim."

İki şehrin belediye başkanları arasında dostane değişim anlaşması imzalanmasının ardından karşılıklı hediye alışverişinde bulunuldu.

Antalya İle Suncheon Arasında İşbirliği Protokolü

Antalya İle Suncheon Arasında İşbirliği Protokolü

Antalya İle Suncheon Arasında İşbirliği Protokolü

Antalya İle Suncheon Arasında İşbirliği Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim