• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Antalya için feleket rapor

Antalya için feleket rapor
Antalya’da uyuşturucu pazarının kalbi olarak Zeytinköy bölgesi olarak bilinse de son dönemde bu bölgede yapılan operasyonların sıklığı uyuşturucu tacirlerinin daha farklı noktalara dağılmasına neden olmuş

Peki, Antalya’da uyuşturucu pazarı nereden yönetiliyor, maddeler nereden temin ediliyor ve nerelerde kullanılıyor? Bu noktada polis ve jandarmanın etkin çalışmaları mevcut. Özellikle sivil ekiplerin yaptığı tespitler pazarın hangi bölgelerde yaygınlaştığını ve dağıtımın nasıl yapıldığı tüm ayrıntıları ile raporlanmış durumda.

TORBACILAR SATIŞTA
Antalya’da uyuşturucu pazarının kalbi olarak Zeytinköy bölgesi olarak bilinse de son dönemde bu bölgede yapılan operasyonların sıklığı uyuşturucu tacirlerinin daha farklı noktalara dağılmasına neden olmuş. Torbacı olarak tabir edilen ve üzerlerinde küçük miktarlarda uyuşturucu taşıyan aracılar ise ikiye bölünmüş durumda.

PARKTA BONZAİ
İlk grubun hedefi eğlence mekânları. Tercih edilen uyuşturucu maddesi ise kullanımı daha kolay ve dikkat çekmeyen keyif verici haplar. Bu hapların başında da ecstasy geliyor. Diğer grubun hedefinde ise güvenliği, ışıklandırması yetersiz parklar ve falez bandı var. Buralarda satılan zehir türü ise esrar ve sentetik cannabinoid yani halk diliyle bonzai.

BİN 198 GÖZALTI
Peki, polis ve jandarma uyuşturucu bataklığının kurutulması konusunda neler yapıyor? Bu noktada güvenlik kuvvetlerinin 203 günlük uyuşturucu bilançosunun içinde dikkat çekici rakamlar var. Zaten ortaya konan bu rakamlar da Antalya’daki uyuşturucu pazarının büyüklüğünü ortaya koyuyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği’nin raporlarına göre 203 gün içerisinde 733 narkotik olayında bin 198 şahıs gözaltına alınmış 221 kişi tutuklanmış.

KİLOLARCA UYUŞTURUCU
Ele geçirilen suç unsurlarının miktarı ise hayli fazla. 469 kilo 470 gram esrar maddesi, 22 kilo 447 gram toz esrar, 56 kilo 828 gram eroin, 337,6 gram kokain, bin 648 kök kenevir bitkisi, 9 bin 100 adet uyuşturucu/uyarıcı (ecstasy) hap, 4 bin 506 gram sentetik cannabinoid (Bonzai), 516 adet captagon.

ESRAR İLK SIRADA
Aynı süre içerisinde jandarma bölgesinde yapılan operasyonlarda ele geçirilen esrar maddesinin miktarı da dikkat çekiyor. Jandarma raporlarına göre; uyuşturucu imalatı suçlaması ile gözaltına alınan 22 şüpheliden 10’u tutuklanmış. Ele geçen maddelerin miktarları ise şöyle: 423 kilo 571 gram esrar, 5 bin 387 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 19 bin 137 kök kenevir bitkisi, 878 gram bonzai ve 25 gram eroin maddesi.

FALEZ ÜSTÜ UYUŞTURUCU
Antalya’da uyuşturucu sorunun hangi boyutlara geldiği rakamlarla gözler önüne serilirken, yaşları 13-18 arasında değişen gençlerin falezlara yakın olan parklarda uyuşturucu kullanırken çekilen fotoğraf ve görüntüleri Hürriyet objektifine yansıdı. Antalya’da hemen hemen hergün aynı görüntüler yaşanıyor. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim