• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası
Türkiye'nin sebze meyve ihracatının yüzde 25'inin, iç piyasa ihtiyacının ise yüzde 50'sinin karşılandığı Antalya halinde sebze ve meyve komisyoncuları...

Türkiye'nin sebze meyve ihracatının yüzde 25'inin, iç piyasa ihtiyacının ise yüzde 50'sinin karşılandığı Antalya halinde sebze ve meyve komisyoncuları sabah namazının ardından imamın yaptığı dua ile satışa başlıyor. Namaz kılabilenlerin camide, kılamayanların minareden dinleyip iş yerlerinin önünde el açtığı duaya hal esnafı mallarının bereketli ve kazançlarının bol olması için "amin" diyor.

Antalya'da Toptancı Hal esnafı 2000 yılından bu yana her sabah namazından sonra imamın camiden yaptığı bereket duasıyla işlerine başlıyor. Sabah namazına gelen cemaat, cami içerisinde imama iştirak ederken, sabah namazına gelemeyen hal esnafı ise, dua esnasında bütün işlerini bırakıp ellerini açarak edilen duaya iştirak ediyor. 16 yıldır halin açık olduğu her günün sabahında bereket duası yapılıyor. Esnaf, imamın işlerin kolaylaştırılması, rızkın bollaşması, haramlardan korunması, varlık içinde kibirden, her türlü zorluktan, alışverişte aldatmak ve aldatılmaktan, alışverişin hareketli, kazançların ve mahsüllerin bereketli ve helalinden bol kazanç için yaptığı duaya hep birlikte el açıp "amin" diyor.

"2000 YILINDAN BERİ HER GÜN BEREKET DUASI YAPILIYOR"

5 yıldır camide imamlık yapan Hal Cami İmamı Hüsnü Yıldırım, dua ederek güne başlamayı istediklerini ve her zaman hal esnafının yanında olduklarını ifade etti. Hal Cami İmamı Hüsnü Yıldırım, "2000 yılından bu yana halimizin açık olduğu her gün sabah namazından sonra bereket duası yapıyoruz. Esnafımızın işlerine bereketli, hayırlı sözlerle başlaması için esnafımızın yanında yer alıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz de bu şekilde dua ederek, güne başlamayı istiyoruz. Yüce rabbimiz yaptığımız duaları kabul etsin inşallah" dedi.

"CEMAAT VE HAL ESNAFI DUAYI İSTİYOR"

Camiye 5 yıl önce geldiğini ve her gün dua edildiğini belirten Cami İmamı Hüsnü Yıldırım, duayı cemaat ve hal esnafının istediğini dile getirdi. İmam Yıldırım, "Ben buraya 2011 yılında geldim. Bereket duası biz gelmeden önce başlamış zaten. Cemaatimiz ve hal esnafımız duaya bizimle devam etti. Cemaat ve hal esnafımız duayı kendisi istiyor. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz" diye konuştu.

"İŞLERİMİZ HUZURLU VE BEREKETLİ OLUYOR"

Pazar günü hariç her gün halde iş yaptığını ifade eden Antalya Hal Esnafı Kerim Kuzu, işe bereket duası ile başlamanın çok güzel olduğunu dile getirdi. Kuzu, "İşimize cami imamımızın bereket duasıyla başlıyoruz. İşlerimiz de çok şükür iyi. Biz İslam alemine, Müslümanlığa inanıyoruz. Bereket Duası'nın okunması bizim için çok iyi ve güzel oluyor. İşlerimiz huzurlu ve bereketli oluyor" dedi.

"DUA ÇOK İYİ GELİYOR"

Hal esnafı olarak duaya katıldıklarını belirten esnaf Adem İbiş, "Bereket duası çok iyi geliyor. Her gün sabah namazından sonra duamızı yapıyoruz Allah'ın izniyle. Hal esnafı olarak hepimiz katılıyoruz. Gayet güzel ve iyi oluyor. "Bismillahirahmanirrahim" demeden işe başlanmaz. Duamızı hocayla beraber güzelce yapıyoruz daha sonra ise Fatiha suremizi de okuyarak işimize bakıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"DUA OKUNMADIĞI ZAMAN KENDİMİZİ EKSİK HİSSEDİYORUZ"

Duanın halde gelenek haline geldiğini ifade eden hal esnafı Bekir Özdemir, duanın okunmadığı günlerde kendilerini eksik gördüklerini söyledi. Özdemir, "Duamız halde gelenek haline geldi. Bütün esnaf arkadaşlar alıştı bu duruma. Her gün sabah muhakkak bereket duası okunuyor. Okunmadığı zaman ise kendimizi eksik görüyoruz" şeklinde konuştu.

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası

Antalya Hal Esnafından Krize Karşı Bereket Duası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim