• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Antalya Gözünü 40 Milyar Dolarlık Hint Düğünü Pazarına Dikti

Antalya Gözünü 40 Milyar Dolarlık Hint Düğünü Pazarına Dikti
Dünyada son dönemlerde evlenecek çiftler arasında popüler hale gelen evlilik turizmi, Türkiye'de de hızla gelişiyor.

20 Hint düğünü gerçekleştirmek" dedi.

Dünyada son dönemlerde evlenecek çiftler arasında popüler hale gelen evlilik turizmi, Türkiye'de de hızla gelişiyor. Evlilik turizminin Antalya'daki en önemli engeli ise, uçak firmalarının direkt uçuş imkanı sağlamaması olarak görülüyor. 2013 yılından bu yana Hindistan pazarında Ar-Ge çalışmaları yapan organizasyon şirketleri Uzak Doğu, Sri-Lanka ve Dubai'de evlilik destinasyonları sunan çok sayıda şirkete ulaşarak Antalya'nın tanıtımını sağladı.

Bunun sonucunda da Hindistan'daki firmalar, yeni ve çok güçlü bir düğün destinasyonu olan Antalya'yı sitelerinde tanıtmaya başlarken, çeşitli çalışmalarla Hindistan halkı bu destinasyon hakkında bilgilendirildi. Hindistan halkı, tanıtımlar sayesinde organizatör şirketler tarafından talep ederek Antalya'yı seçenek olarak kullanmaya başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, yurt dışında yapılan Hint düğünleri hakkında bilgi verdi. Evlilik turizminin son 5-6 yıldır gelişme gösteren bir sektör olduğunu açıklayan Özen, "Normal şartlarda gelen turistlerin yüzde 90'ı deniz, kum ve güneş için geliyor. Turizmin çeşitlendirilmesi gerekiyor. Özellikle Hindistan'da düğün turizmi için önemli bir ülke konumunda bulunuyor" diye konuştu.

"YILDA 10 MİLYONA YAKIN DÜĞÜN YAPILIYOR"

Hindistan'ın düğün turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten Özen, "Hindistan'ın 1 milyar 195 milyon nüfusu var. Yılda 10 milyona yakın düğün yapıldığı tahmin ediliyor. Bu düğünlerin on bine yakını yurt dışında oluyor. Bu düğünler yurt dışında büyük bütçeler ayrılarak gerçekleştiriliyor. Yurt dışında yapılan bu düğünlerin Antalya'da da yapılması için arkadaşlarımız her iki ülke arasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Hindistan'da önde gelen düğün organizatörleri ile görüşmeler yaptık. Şuana kadar gerçekleştirmiş olduğumuz görüşmeler çok başarılı geçti. Dünyada düğün pazarı 40 milyar doları bulan Hindistan, Antalya için çok bakir bir pazar olabilir" dedi.

"HİNTLİ DÜĞÜN ACENTELERİ ANTALYA'DA AĞIRLANACAK"

Antalya'nın Hintliler tarafından bilinmediğini aktaran Özen, "Biz öncelikle tanıtıma önem vereceğiz. Özellikle bunu düğün turizmine ağırlık vereceğiz. Mayıs ayında Hindistan'da bulunan düğün acentelerini burada ağırlayacağız. Çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Türkiye, Hindistan'da düğün turizminde uzak ülkeler sıralamasında yer alıyor. İlerleyen süreçlerde Hint turizminin canlandırılması için çeşitli filmlerin çekilmesini istiyoruz. Dizi ya da çekilecek olan filmin içerisinde bir Hint düğünü olması durumunda daha güzel olacağını düşünüyoruz. Dışarıda yapılan bir düğünde 300-400 kişi bulunuyor. Hintli yemeklerinin kendine yönelik pişirme yöntemleri var. Bizim aşçılarımız yetenekli ve kolay olduğu için bunları sağlıyoruz. Bizim aşçılarımıza ilaveten 50-60 tane de Hintli aşçı getiriyoruz. Yurt dışında düzenlenen bir düğün 1 milyon dolardan başlayarak 20 milyon dolara kadar gidebiliyor. Bizim BAKA olarak hedefimiz Antalya'da yılda en az 15-20 Hint düğünü gerçekleştirmek" diye konuştu.

"TURİZMİN 12 AYA YAYILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Hint düğünleri ile turizmin 12 aya yayılmasını hedeflediklerini aktaran Özen, "Bu konuyu çok önemsiyoruz ve gerekli çalışmaları yapıyoruz. BAKA olarak ilk etkinliğimizi Hindistan'da 3-9 Nisan tarihleri arasında yapacağız. Bu kapsamda çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bizim otellerimiz ve kentimiz bu düğünler için çok uygun. BAKA olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Şuana kadar gerçekleştirilen düğünlerin çok güzel olduğunu ve bunun olumlu bir izlenim bıraktığını biliyoruz. Bir düğünün başarılı olması için organizasyon firmalarının başarıları çok önemli. Düğün turizminde sadece oteller kazanmıyor. Bunun yanında çiçekçiler, deklarasyoncular ve çeşitli alanlar da kazanıyor" ifadelerini kaydetti.

"TERÖR BÖLGESİ DİYE BİR ŞEY YOK"

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının da değerlendiren Özen, "Yaşanılanların Hindistan halkı üzerinde bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. Bunların bizi çok etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Gelen turistler, "Terör dünyanın her yerinde var" diyor. Biz dikkatli olduğumuz sürece bunların olmayacağını düşünüyoruz. Terörün artık bölgesi diye bir şey kalmadı. Otellerimiz şehrin dışında ve güvenliğin üst düzeyde olduğu yerlerde. Antalya'da şuana kadar bir olumsuzluk olmadı" diye konuştu.

Antalya Gözünü 40 Milyar Dolarlık Hint Düğünü Pazarına Dikti

Antalya Gözünü 40 Milyar Dolarlık Hint Düğünü Pazarına Dikti

Antalya Gözünü 40 Milyar Dolarlık Hint Düğünü Pazarına Dikti

Antalya Gözünü 40 Milyar Dolarlık Hint Düğünü Pazarına Dikti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim