• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü
Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle, "Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği" düzenledi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle, "Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği" düzenledi.

AGC bahçesinde düzenlenen yemeğe; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, AGC'nin hayatta olan kurucu üyeleri Erdoğan Kayha, Ahmet Dökdök, Abdulkadir Kalender, Kenan Değer, Cevat Alp, basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yemek öncesi düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SİYASETTEN GEÇİYOR"

AGC Başkanı Yeni, Menderes Türel'in basın sektöründen geldiğinin altını çizerek, bununda kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Türel'in gazeteci olarak çeşitli görevlerde yer aldığını ve bugün de belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü aktaran Yeni, "Başka bir partide de olabilirdi hangi patide olduğu önemli değil. Sorunların çözüm yeri büyük çoğunluğu siyasetten geçiyor. Buralarda ehil insanların yer alması son derece önemlidir. Yanlış yapıldığı zaman gazeteci olarak eleştirmeyi ve uyarmayı anlayışla karşılayacaktır. Bir gazeteci olarak bunlardan da feyiz alacaktır" dedi.

Yeni, Türel'den gazeteci akreditasyonu ile ilgili kararları gözden geçirmesini isteyerek, "Yanlış yapanlar hakkında elbette yargı gereğini yapar. Yerel gazetelerin belediyenin tüm projelerini ayrım yapmaksızın takip etmelerini istiyoruz. Gazeteci cebine kimliğini koyduğu vakit sınırların dışına çıkmaması gerekiyor. Gazetecilik sınırlarının dışına çıktığı zaman arkasından başka yaptırımlar geliyor. Muhabir arkadaşlarımızın gazetecilik dışı davranışlarına tepkimizi koyacağız" diye konuştu.

"GAZETECİ OLDUĞUM İÇİN ONURLUYUM"

Başkan Türel ise AGC'nin yarım asırlık dev bir çınar olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Hayatını kaybeden bütün kurucularımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Siyasi sıfatımdan öte bir mensubu olarak aranızdayım. Bu her zaman buluşmaya destek vereceğim. AGC mensubu olmaktan dolayı iftihar duyuyorum. Gazeteci kimliğim bugün siyasi görevler açısından bana da katkı sağlamaktadır. Bizler hep sonuç odaklı yaşarız. Bizim işimizde daha kolay sonuca ulaşmama fayda sağlıyor. Böyle bir mesleğe sahip olmaktan onur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

"ÖNCELİĞİM ANTALYA"

Antalya'nın hızlı şekilde gelişip büyüdüğüne değinen Başkan Türel, "Antalya adeta kabuk değiştiriyor. Antalya birçok zenginliği olan şehirdir. Önemli olan Antalya'da yaşamak değil, Antalya'yı yaşamaktır. Bende bu şehrin yaşayanıyım. Elbette yerel siyaset yapıyoruz önceliğimiz Antalya. "Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım" diyorum her zaman. Benim için öncelik her zaman Antalya'dır. Önce milletimiz ondan sonra siyaset diyorum. Siyaset hizmet kulvarlarından en önemlisinden biridir" dedi.

"ANTALYA'YA DEV YATIRIMLAR"

Antalya'ya milyarlık yatırımlar yapılmaya başlandığının altını çizen Türel, "Antalya'ya 7 ayrı müze çalışması yapılıyor. Bu örnek bile nasıl bir kabuk değişimi yaşandığını gösteriyor. Antalya'dan Alanya ya da Kemer istikametine giderken baktığınızda şehir şantiyeye dönmüş durumda. Bu çalışmalarda bize halkımız büyük destek veriyorlar. Sabır gösteriyorlar. Hizmetlerin gerçek sahibi vatandaşlarımızdır" şeklinde konuştu.

"ESERLERİ MENDERES CEBİNE KOYUP GİTMEYECEK"

Belediye başkanlığının ilk döneminde Antalya'ya 8 milyarlık yatırım yapıldığını ama bugün sadece Expo 2016 Antalya Projesi'ne 1.8 milyarlık yatırım yapıldığını aktaran Başkan Türel, "Yarım milyarlık Aksu raylı sistem projemiz var. Bu projeler Antalya'da gerçekleşiyor. Zaman zaman tartışma oluyor, bu projeleri, "Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Karayolları yapıyor" deniliyor. Hiçbirinin benim için zerre kadar önemi yok. Bu yatırımlar yapılsın da kim tarafından yapılırsa yapılsın. 5 senedir yapılmamasının hesabını vermesi gerekenler hizmet hırsızlığı yapmaya çalışıyorlar. Zaman zaman şikayet ediyorlar. Kime ederlerse etiler. Benim göreve geldiğim neden 2014 Mart'ına kadar yapılamadı? Bunun hesabını yapalım. Ne mutlu bize Antalya hizmet sağanağı ile karşı karşıyadır. Görevini tamamladığı zaman Menderes Türel bu yatırımları cebine koyup gitmeyecek. Antalya'da kalacak. Ben bunla iftihar ediyorum. Birileri bahanelerin arkasına sığınabilir. Antalya'da güzel şeyler oluyor birileri ayağımıza çelme takmaya çalışılsın biz de alıştık. Dua ve destekle, biraz gecikiyoruz ama birer birer engelleri aşıyoruz" diye konuştu.

"GAZETECİLİK, BU ÜLKEYE İHANET EDENLERİN SIĞINACAĞI BİR LİMAN OLAMAZ"

Gazetecilik mesleği hakkında da konuşan Başkan Türel, "Gazeteciliğin itibarlı meslek olduğunu bilen yaşayan biri olarak mesleğe gölge düşürmek isteyenlerle mücadelem devam edecektir. Gazeteci olan bir belediye başkanıyım. Ben bunu yapmazsan sizin farkınız kalmaz. Çeşitli suçlara karışan gazeteciler vardı, bunları diğer arkadaşlarımla aynı kefeye koyarsak mesleğe saygısızlık etmiş oluruz. Bu mücadeleyi bugün vermiyoruz. Mesleği imtiyaz gibi kullanıp yanlış işlerin içine girenler sadece bugün değil daha önceleri de vardı. Gazetecilik bu ülkeye ihanet edenlerin bir sığınacağı liman olmaz. Ben buna müsaade etmeyeceğim. Bunu gazetecilik mesleği adına yapacağım. Herkes haddini ve yerini bilecek. Mesleği gazetecilikse herkesin başımın üstünde yeri var. Gazeteciliği kullanarak bu ülkeye ihanet edenler karşılarında Menderes Türel'in nasıl mücadele verdiğini görecekler. Bu mesleğe gönül vermiş kişi ve arkadaşlarım adına buna müsaade etmem" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELİYOR"

Başkan Türel, 19 Ocak Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya geleceğini ve Expo 2016 yerleşkesinde incelemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

Terör olaylarından dolayı, Expo 2016 Antalya'ya başvuru yapan ülkelerden iptallerin olmadığını ifade eden Başkan Türel, " Expo projesi milli projedir. Ülkelerin iptalinin olması terörün değirmenine su taşımaktır. Büyük bir kararlılıkla çalışmalarımızı yürütmeliyiz. İptal gibi bir durum yok" dedi.

Konuşmaların ardından bahçede düzenlenen yemeğe geçildi. Yemeğe katılımlarından ve desteklerinden dolayı AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e maket kalem hediye etti.

Ardından Yeni ve Türel, AGC'nin hayatta kalan kurucu üyelerine de kalem hediye etti.

Öte yandan, AGC'nin kurucu üyesi olan ve aynı zamanda bugün doğum günü olan Kenan Değer için pasta kesildi. Program Muratpaşa ilçe müftüsü Celil Karaca tarafından, hayatını kaybeden gazeteciler için dua edilmesiyle sona erdi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim