• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Antalya Devletin Zirvesini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Antalya Devletin Zirvesini Ağırlamaya Hazırlanıyor
Türkiye'nin ev sahipliğinde açılacak olan EXPO 2016 Antalya ve Antalya'ya yapılan 41 projenin açılışı, devletin zirvesini Antalya'da buluşturacak.

Türkiye'nin ev sahipliğinde açılacak olan EXPO 2016 Antalya ve Antalya'ya yapılan 41 projenin açılışı, devletin zirvesini Antalya'da buluşturacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 22 Nisan 2016 Cuma günü Antalya'da olacak. Kamu kurumları ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 41 projenin açılışı Kepez Arena önünde saat 14:30 "da, EXPO 2016 Antalya'nın açılışı ise akşam üzeri yapılacak.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Devletin zirvesinin bir arada çok ender yaptıkları açılış törenlerinden birisinin Antalya'ya nasip olduğunu söyledi. Antalya halkını bu tarihi güne tanıklık etmeye davet eden Sümer "İktidarımız döneminde Antalya tarihinde görmediği yatırımlara kavuştu. Kısa bir süre önce hizmete giren bu yatırımlardan, 841 milyon TL'ye malolan 41 tanesinin resmi açılışı Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Başbakanımız birçok bakan ve milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Hemşehrilerimizi bu tarihi günde bu büyük coşkuya ortak olmaya bekliyoruz "dedi.

Antalya halkının AK Parti'ye girdiği her seçimde desteğini esirgemediğini belirten Sümer, partimizin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız ve genel başkanımız Ahmet Davutoğlu şehrimizde bir arada halkımızla beraber olacak. Her zaman Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı bağrına basan hemşehrilerimizi, hizmetin ustalarını daha coşkulu bir şekilde karşılamaya davet ediyorum" diye konuştu.

EXPO KALICI BİR MİRAS

Antalya'nın marka şehir olması yönünde dev projelerin hayata geçirildiğini belirten Sümer, "Ülkemizde ilk kez düzenlenen G20 liderler zirvesi ve EXPO'yu gerçekleştirmek, Antalya'ya nasip oldu. Bu büyük organizasyonların ve yatırımların şehrimize kazandırılması konusunda yardım ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Tarihinin en başarılı G20 zirvesini yapan şehrimiz, EXPO 2016'yı da en iyi şekilde gerçekleştirecektir. Türkiye'nin ilk Expo'sunu coşku içerisinde açacağız. Antalya'mıza kalıcı bir miras kazandırıldı. 1990'lı yıllardan sonra 51 ülkenin sözleşme imzalamasıyla en yüksek katılımının gerçekleştiği EXPO olacak. EXPO 2016 Antalya yıllar boyu şehrimize bir cazibe merkezi olarak hizmet verecektir" dedi.

Antalya'nın Büyükşehir kimliğine yakışacak birçok proje ile çehresinin hızla değiştiğini belirten Sümer "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açılışını gerçekleştireceği 41 proje ile Antalya'mızın girişinden, şehir merkezine kadar bambaşka bir havaya büründü. Bunların başında Aksu ilçemize yapılan ve Antalya'mızın girişinde yer alan EXPO 2016 alanıdır. EXPO Kulesi ile birlikte bölge bambaşka bir havaya büründü. Antalya Büyükşehir Belediyemizde G20 zirvesi için yapılan Kundu-Belek yolu ve EXPO 2016'ya oteller bölgesinden daha hızlı bir ulaşım sağlamak için yaptığı Kundu-Aksu yolu çalışmalarını 68 Milyon gibi ciddi bir yatırımla gerçekleştirdi. Yine Altınova yolu Büyükşehir Belediyemiz tarafından 50 milyonluk bir yatırımla tamamlanarak Antalya'ya yakışır bir yol daha kazandırılmış oldu. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla Büyükşehir Belediyemiz gerçekleşecek açılış töreninde toplam 185 milyonluk bir yatırıma imza atmış olacak.

İŞTE DİĞER YATIRIMLAR

Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü'nün de son yıllarda Antalya yatırımlarını arttırdığını belirten Sümer "Karayollarımız Demokrasi Kavşağı üst geçit köprüsü ve havalimanı köprülü kavşağına toplam 12 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdi. Daha önce açılışını gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşaklarla birlikte, Antalya'mızın girişinden itibaren misafirlerimiz ve Antalyalılar üst geçitlerle yonca kavşaklarla, en hızlı, en iyi ,en güvenli ulaşımı gerçekleştirmeye başladı. Havaalanı kavşağında bir ayağı eksik olan kavşağın tamamlanması ve raylı sistemin havaalanına ulaşması tam anlamıyla Antalya'mıza yakışır bir havalimanı haline geldi. Antalya'mıza gelen turistler hem havadan hem karadan modern bir şehir görmeye başladılar.

Sümer birçok Kamu kuruluşlarının da Antalya'lılara en iyi şekilde hizmet verebilmek için birçok yatırıma imza attığını belirterek açılışı yapılacak yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi "Kredi ve Yurtlar kurumumu il müdürlüğümüzün Korkuteli ilçemize kazandırdığı 300 kişilik öğrenci Yurdu'na 10 Milyon, İl Emniyet Müdürlüğümüzün Akseki, Gündoğmuş ve Kaş ilçelerimize kazandırdığı hizmet binalarına 5 Milyon, Orman ve Su işleri 6. Bölge Müdürlüğümüzün Alanya İncekum Tabiat Parkı'na 215 Milyon, Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğinin Serik'e kazandırdığı 100 yataklı Serik Devlet hastanesine 10 Milyon ,DSİ 13.Bölge Müdürlüğü "nün Korkuteli sulama sisteminin Basınçlı Sulama sistemine dönüştürülmesi başta olmak üzere toplam 4 projeye toplam 76 Milyon ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise dokuz ilçemizde tamamladığı 5 ilkokul,3 ortaokul,3 lise,1 pansiyon ve 1 özel eğitim okuluna toplamda 13 projeye 33 Milyon gibi bir para harcayarak yatırımlarını gerçekleştirmişlerdir "dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim