• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Antalya CHP'de kongre heyecanı

Antalya CHP'de kongre heyecanı
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kalelerinden olan Antalya'da il başkanlığı için çekişmeli bir yarış yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kalelerinden olan Antalya'da il başkanlığı için çekişmeli bir yarış yaşanıyor. 5 adayın yarıştığı 35. Olağan İl Kongresi, Konyaaltı Sporland tesislerinde başladı.

Sabahın erken saatlerinden salona gelen delegeler, il başkanlığı seçimleri için oy kullanacak. Kongrede başkanlık için 5 isim yarışıyor. İl Başkanı Semih Esen'in yeniden aday olduğu kongrede eski milletvekillerinden Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, eski il yöneticilerinden Bahadır Manyaslıoğlu ve Mustafa Şeker de başkanlık için yarışacak. Daha önce adaylığını açıklayan diğer bir isim Ali Kızılateş ise sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmişti.

Salona ilk gelen aday eski milletvekili Yıldıray Sapan oldu. Ardından mevcut başkan Semih Esen geldi. Esen, partililerle tokalaştıktan sonra adaylar için ayrılan alana oturdu. Daha sonra salona gelen diğer adaylar birbiriyle tokalaşarak yerlerine oturdu. Bahadır Manyaslıoğlu, sol kolunu havaya kaldırarak salonu selamladı. İl başkanlarının yönetim kurulu listelerini blok olarak hazırlamaması önergesi delegelerin oyuna sunuldu. Delegeler, oy çokluğuyla blok liste hazırlanması yönünde oy verdi. Deniz Baykal da blok liste hazırlanması yönünde oy kullandı. Açılış konuşmasını Semih Esen yaptı. Esen, konuşmasında görev sorumluluk vurgusu yaptı. Birlik mesajı veren Esen, "Düşüncelerimizi ifade edeceksek, birbirimizi eleştireceksek bunun sonunda da bir verim elde edeceksek öncelikle üslubumuza, yöntemimize ve iyi niyetimize güvenmemiz lazım. Ben hepinize güveniyorum. Hepiniz benim kardeşimsiniz." şeklinde konuştu.

Bu bilinçle kongreyi gerçekleşmesini temenni eden Esen, birilerini seçip dağılmak için değil, karanlığı dağıtmak için ne yapılaması gerektiğini bulmak için buluştuklarını ifade etti. İlçe kongresini gerçekleştiremediği il Kongresi'ne katılamayan CHP Kaş delegeleri ise Semih Esen'in konuşması sırasında sloganlarla tepkilerini gösterdi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ANLADIKLARI, "GİDİN, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ'

Divan Başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçildi. Kongreden önce konuşma yapan Sındır, AKP iktidarını eleştirdi. Ülkede yoksulluk konusunda ciddi problemlerin devam ettiğini, hukuk alnında ise güvensizlik ortamının oluştuğunu aktardı. Ülkede insanların teröre kurban edildiğini belirten Sındır, Suruç'ta ve Ankara'da ölenleri hatırlattı. Basın özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışıldığına da değinen Sındır, "Bırakın basın özgürlüğünü… Bunların basın özgürlüğünden anladığı, "gidin basın özgürlüğü" Bununla asıl bizim özgürlüğümüz kısıtlanıyor." dedi.

BAYKAL, AKAYDIN'LA TOKALAŞMADI

Kongreye CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Niyazi Nefi Kara ve Çetin Osman Budak" da katıldı. Salona girdikten sonra protokolle tokalaşan Deniz Baykal, Mustafa Akaydın'ın yanına geldiğinde Akaydın, ayağa kalktı, ancak Baykal'ın kendisine elini uzatmadığını görünce yerine geri oturdu. Baykal da Akaydın'la tokalaşmadan diğer partililere geçti. Kongre sırasında da Baykal ve Akaydın birbirinden uzak noktalara oturması dikkat çekti. Kongre devam ediyor.

Antalya CHP'de kongre heyecanı

Antalya CHP'de kongre heyecanı

Antalya CHP'de kongre heyecanı

Antalya CHP'de kongre heyecanı

Antalya CHP'de kongre heyecanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim