• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1 Yılda Bin 430 Hasta Ve Hasta Yakınına Ev Sahipliği Yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1 Yılda Bin 430 Hasta Ve Hasta Yakınına Ev Sahipliği Yaptı
Antalya'ya Türkiye'nin farklı yerlerinden şifa bulmak için gelen ve konaklama sıkıntısı yaşayan hasta ve hasta yakınları, Büyükşehir Belediyesi Hasta...

Antalya'ya Türkiye'nin farklı yerlerinden şifa bulmak için gelen ve konaklama sıkıntısı yaşayan hasta ve hasta yakınları, Büyükşehir Belediyesi Hasta Konuk Evi'nde misafir ediliyor. Otel konforunda hizmet veren konuk evi, bir yılda bin 430 hasta ve yakınını misafir etti.

Turizmin yanında bir sağlık kenti de olan Antalya, farklı şehirlerden gelen hastaları ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki Hasta Konuk Evi, il dışından gelen ancak kalacak yeri olmadığı için hastane koridorlarında ve bahçesinde konaklayan vatandaşları misafir ediyor.

VIP HİZMET

Geçtiğimiz yıl bin 430 hasta ve yakınını ağırlayan konuk evi, hastanelere yakın olan Altındağ mahallesinde ücretsiz hizmet veriyor. 92 yatak kapasitesi olan konuk evi, büyük bir ihtiyacı gideriyor. VIP hizmet veren Hasta Konuk Evi, üç öğün yemek, sıcak su, internet, televizyon, klima ve çamaşırhane imkanları sunuyor. Hasta ve yakınlarını evlerinde gibi hissettiren, revir, dinlenme odaları mescit gibi birçok detayın düşünüldüğü konuk evi, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

"EVİMİ ARATMIYOR"

Alanya'dan gelen, ve üç buçuk aydır konuk evinde kalan Ayten Uğur, "Burada kalmak bana çok iyi geldi. Özel bir yer, personeli ise ayrı bir özel. Güler yüzlü. Ne sorunumuz olsa bizimle hemen ilgileniyor. Her gün temizliğimiz yapılıyor. Şifa bulalım diye dua ediyorlar. Bunların hepsi kendimi çok şanslı hissetmeme sebep oluyor. Çünkü hepimiz hastayız ve hassas bir halimiz var. Burası bize ev ortamımızı aratmıyor. Çok rahatım. Örgüm elimde karşımda televizyon, yerde halı tam bir ev ortamı. Bizleri düşünen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

"DÖRT DÖRTLÜK HİZMET VERİLİYOR"

Eşi ile birlikte konuk evinin misafiri olan Nurşen Yanık, "Eşim ışın tedavisi görüyor. Onun yanında kalıyorum. Birlikte hastaneye gidip geliyoruz. Çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi zor zamanımızda bize kapısını açtı. Dört dörtlük hizmet veriliyor. Çok temiz. Belki kendi evimde bu temizlik yoktur. İstediğimiz zaman çay keyfi de yapabiliyoruz. Başkanımız Menderes Türel ve emeği geçenlerden Allah bin kez razı olsun" dedi.

"HUZURUMUZ VE MUTLULUĞUMUZ YERİNDE"

Gazipaşa'dan ışın tedavisi görmeye gelen Veli Uğur ise şunları kaydetti: "Bir aydır burada kalıyorum. Hassas bir haldeyiz ama huzurumuz ve mutluluğumuz yerinde. Allah devletimize ve Büyükşehir Belediyemize güç kuvvet versin. Her vakit biz hastalar için camiye gidip gelmek zor olduğu için, burada muhteşem bir mescidimiz de var. Devletimiz sayesinde burada hiçbir sorun yaşamıyorum."

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1 Yılda Bin 430 Hasta Ve Hasta Yakınına Ev Sahipliği Yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1 Yılda Bin 430 Hasta Ve Hasta Yakınına Ev Sahipliği Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim