• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya Bakkallar Ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Kaldıran:

Antalya Bakkallar Ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Kaldıran:
Antalya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, sigara kaçakçılığında 2015 yılında devletin kararlı mücadelesiyle yaşanan...

Antalya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, sigara kaçakçılığında 2015 yılında devletin kararlı mücadelesiyle yaşanan azalmanın bu yıl yeniden artmaya başladığını söyledi. Kıldıran, yüzlerce esnafın kepek kapatmasına neden olan kaçakçıların kazandığı paranın terör örgütüne gittiğini söyledi.

Son dönemde Antalya'da sigara kaçakçılığının yeniden artış eğilimine girdiğini belirten Kıldıran, "2014'te yüzde 20 olan sigara kaçakçılığı güvenlik güçlerimizin kararlı çalışması sonucu, 2015 ortalarında yarı yarıya azaldı. Fakat 2015 sonuna doğru, kaçakçılık tekrar artmaya başladı" dedi.

Kaçak sigara yerine ikame ürün olarak ortaya çıkan yasa dışı açık tütün satışında kayda değer artış olduğu söyleyen Kıldıran, 1000 kilo açık tütünün yasa dışı yolla satışının devlete 253.600.00 TL civarında vergi kaybı yaşamasına sebep olduğunu kaydetti. Son zamanlarda açık tütünün makaron içine doldurularak sigara şeklinde satışının yapıldığını hatırlatan Kaldıran, "Açık tütün (kıyılmış çuval) satışının hangi merciler tarafından denetiminin yapılacağının net olarak tarif edilmediğinden sorun her geçen büyümektedir. Bu sorun yüzünden hem Antalya hem ülkemiz kaybedecek" dedi.

YÜZLERCE ESNAF KEPENK KAPATIR

Antalya esnafının sigara kaçakçılığından bir darbe daha yemek istemediğini belirten Kıldıran, "Korktuğumuz başımıza gelirse, yüzlerce esnaf kapısına kilit vurmak zorunda kalacak. Esnaf bu ülkenin emniyet sübabı. Yetkililerden, kaçakçılığa karşı 2015'te atılan kararlı adımların devamını bekliyoruz. Kapısına kilit vuran her esnafımızla birlikte ortalama 5 kişinin mağdur olacağı unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

KAÇAĞIN PARASI TERÖR ÖRGÜTLERİNE GİDİYOR

Sigara kaçakçılığının sadece esnafa zarar vermediğinin altını çizen Antalya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Kıldıran, kaçakçıların kazandığı paranın terör örgütüne gittiğini ve ayrıca ülke ekonomisine de darbe vurduğunu hatırlattı. Kıldıran, sözlerini şöyle tamamladı: "Sigara kaçakçılığı işinin arkasında terör örgütünün olduğunu herkes biliyor. İşin bir diğer tarafı vergi boyutudur. Esnaf sigara sattığı zaman vergisini ödüyor. Fakat kaçak sigara satışı, vergi gelirini azaltıyor. Ülkemiz milyarlarca lira vergi kaybı yaşıyor. Bizim bu vergilere ülke olarak çok ihtiyacımız var."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim