• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Antakya 3. Altın Defne Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu

Antakya 3. Altın Defne Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu
Uluslararası Antakya 3. Altın Defne Film Festivali'nde "en iyi sinema filmi" ödülünü iki film paylaştı.

Uluslararası Antakya 3. Altın Defne Film Festivali'nde "en iyi sinema filmi" ödülünü iki film paylaştı. Ödüller "Kümes" filmi ile Ufuk Bayraktar'a ve "Saklı" filmi ile Selim Evci'ye verildi.

Festivalin ödül töreni Samandağ Yeni Çarşı Salonu'nda ünlü oyuncular Kürşat Alnıaçık ve Gerçek Alnıaçık'ın sunumuyla gerçekleştirildi. Hatay Büyükşehir, Defne Belediyesi ve Samandağ Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan ve zengin etkinlik programıyla Hatay halkına sanat dolu günler yaşatan festival ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin ödül törenine Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 24. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Ezel Akay, Antakyalı yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyen Prof. Dr. Semir Aslanyürek katıldı.

Törende söz alan Festival Komite Başkanı Mehmet Oflazoğlu, "3 sene önce çıktığımız yolda destekler ve gösterilen yoğun ilgi sayesinde iyi bir yere ulaştık. Bu nedenle çok mutlu ve heyecanlıyız." dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de "Bu tür etkinliklere yabancı değiliz. Sanatın sanatçının, bu uğurda emek veren insanların toplumu nasıl değiştirip, dönüştürdüğünü biliyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak değildir, sanatın da içinde olmak gerekir. Biz her zaman sanatı ve sanatçıyı destekleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki sene de ödül törenin Samandağ'da gerçekleştiririz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından festival boyunca Hatay'da gösterimde olan filmler kısa gösterimlerle hatırlandı. Kısa metraj film dalında en iyi üçüncü film ödülü Festival Komite Başkanı Mehmet Oflazoğlu tarafından Hakan Berber'in yönettiği "Güzellik Yarışması" filmine verildi. Aynı dalda ikincilik ödülü Melodi Tözüm'ün yönettiği "Misofonya" filminin oldu. Kısa metraj film dalında birincilik ödülünü "Gül Ali" ve "Mucize Aynalar" filmlerine verildi.

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Tilbe Saran ve Nilüfer Açıkalın paylaşırken; yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülüne Özgür Emre Yıldırım layık görüldü. Ödül 24. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu tarafından filmin yönetmeni Barış Atay'a verildi.

Ödül töreninde en iyi yönetmen Kasap Havası filmi ile Çiğdem Sezgin'e ünlü yönetmen Ezel Akay tarafından verildi. En iyi sinema filmi görüntü yönetmeni ödülüne Saklı filmi ile Ferhat Göçmen layık görüldü ve ödülünü yapımcı Taner Çiçek'in elinden aldı. En iyi film müziği ödülünü Mehmet Oflazoğlu "Çekmeceler" filmi ile Hasan Özsüt'e verdi.

En iyi erkek oyuncu ödüle İnanç Konukçu layık görüldü. Konukçu'ya ödülünü akademisyen yönetmen Semir Aslanyürek takdim etti. En iyi kadın oyuncu ödülüne "Çekmeceler" filmi ile Ece Dizdar layık görüldü.

En iyi senaryo ödülünü "Kümes" filmi ilge göğüsleyen Ufuk Bayraktar, ödülünü jüri üyesi Levent Kazak'tan aldı. En iyi sinema film kurgusu ödülü Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı tarafından "Çekmeceler" filmi ile Mesut Ulutaş'a verildi.

En iyi sinema filmi ödülünü iki film paylaştı. Ödüller "Kümes" filmi ile Ufuk Bayraktar'a ve "Saklı" filmi ile Selim Evci'ye verildi. Yönetmenler ödüllerini Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'in elinden aldı.

Jüri özel ödülüne "Bir Varmış Bir Yokmuş" filmi layık görülürken; en iyi sanat yönetmeni ödülü "Çekmeceler" filmi ile Aslıhan Tiryaki'nin oldu.

Ödül töreninin ardından tüm ödül alanlar sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antakya 3. Altın Defne Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu

Antakya 3. Altın Defne Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim