• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Ant Sekban'ı kaçırılanlar tutuklandı

Ant Sekban'ı kaçırılanlar tutuklandı
Çekmeköy'de lise öğrencisi Ant Sekban'ı kaçırdıkları öne sürülen iki kişi yakalandı.

Konu hakkında Jandarma tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ant SEKBAN’ın 29.12.2014 gecesi bulunmasına müteakiben kaçıran şüphelilerin tespiti ve yakalanması maksadı ile yapılan araştırmada İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, Ant SEKBAN’ın kaçırıldığı ve 3 gün boyunca tutulduğu Pendik İlçesi Yenişehir Mahallesinde bulunan bir daire olduğu tespit edilmiştir.

Sitenin yönetimi ve güvenlik şirketi ile görüşme yapılmış, site girişindeki güvenlik personelinin siteye giriş çıkış yapanları kayıt etmiş olduğu defter incelenmiş, kayıt defterinde ki; 26-29.12.2014 tarihleri arasındaki siteye giriş çıkış yapan bütün şahısların isim üzerinden sorgulamaları yapılması üzerine, şüphelilerle akrabalık bağı olmayan N.C. isimli bir şahıs olduğu tespit edilmiştir. 

Müteakiben Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde yapılan incelemeler neticesinde N.C. isimli şahsın bahse konu kaçırma olayının şüphelileri ile birbirlerini yakinen tanıdıkları konusunda kanaate varılmıştır.
Ant SEKBAN tarafından N.C. isimli şahsın kendisi ile birlikte kaçırıldığı dairede 3 gün boyunca beraber kaldığı kişi olduğunu, S.A. isimli kişinin kaçırıldığı gün arabayı kullanan kişi olduğunu beyan edilmiştir.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, olayın şüphelilerinin bir an önce yakalanması maksadıyla amansız bir takibe başlanmış, 06.01.2015 günü kaçırılma olayında kullanılan aracın Sultanbeyli İlçesinde görülmesi üzerine şüpheli şahıs ifadesi alınmak üzere Jandarma Komutanlığına getirilmiştir. Alınan ifadeler ve yapılan görüşmeler sonucunda, şüpheli S.A. ve N.C.’nin teslim olması sağlanmış, yaptırılan teşhis sonucunda Ant SEKBAN N.C. isimli şahsın kendisini kaçıran ve 3 gün beraber kaldığı kişi olduğunu, S.A.’nın ise kaçırılma esnasında aracı kullanan kişi olduğunu beyan etmiştir.

Şüpheli N.C. ve S.A. avukat eşliğinde alınan ifadelerinde üzerlerine atılı olan suçlamayı kabul ettiklerini, şüpheli S.A. ifadesinde; olayın mağduru Ant SEKBAN isimli şahsın babası ile birkaç senedir devam eden alacak verecek davası nedeniyle yaptığını itiraf etmiştir. Şüpheliler yasal işlemlerin yapılmasına müteakip adli makamlarca tutuklanarak Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim