• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti
Suriye'de Rus bombardımanından kaçarken Adana otogarında ölen 1 yaşındaki Garam bebeğin cenazesini annesi almadan Ankara'ya gidince cenazeyi belediye yetkilileri...

Suriye'de Rus bombardımanından kaçarken Adana otogarında ölen 1 yaşındaki Garam bebeğin cenazesini annesi almadan Ankara'ya gidince cenazeyi belediye yetkilileri ve 3 Suriyeli alarak kimsesizler mezarlığına defnetti.

Rusya'nın desteğiyle yaklaşık 8 gün önce Halep'e son 5 yılın en korkunç saldırısı başlatılmasıyla Halep'te bulunan Suriyeliler Türkiye sınırına akın etmişti. Bu Suriyelilerden biri olan 1 yaşındaki Gamar Berduş isimli bebek ise annesi Nusrin Berduş ve 4 kardeşiyle birlikte önce Hatay'a daha sonrada Adana'ya gelmiş ancak Garam bebeğin otogarda öldüğü belirlenmişti. Garam bebeğin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ANNE ÖLMÜŞ BEBEĞİNİ ALMADI

Bebeğin otopsisi tamamlanınca yetkililer annesine vermek için çağırdı. Ancak anne bebeğinin cenazesini almadan otobüsle Ankara'daki yakınlarının yanına gittiği ortaya çıktı. Bunun üzerine adli tıp yetkilileri de belediye ile görüşerek gereğinin yapılmasına istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı cenazenin adli tıpta günlerce kalmaması için bir personel görevlendirdi. Belediyeden 1 kişi ve 3 Suriyeli vatandaş annesinin cenazesini almadığı Garam bebeği adli tıp kurumu morgundan alarak Küçükoba Mezarlığı'na götürdü. Bebek burada yıkandıktan sonra cenaze namazı kılınması için musalla taşına kondu. Namazı kıldırmaya gelen imam cenazenin başında sadece 4 kişi olduğunu görünce mezarlığa cenaze defnetmeye gelen diğer vatandaşlara çağrıda bulundu. Bunun üzerine vatandaşlar Garam bebeğin cenaze namazını kıldı. İmam helallik alıp namazı kıldırdıktan sonra Garam bebek kimsesizler mezarlığına defnedildi.

"GARAM BEBEK 19 SAAT ÖNCE ÖLMÜŞ"

Bu arada Garam bebeğin Adana'da öldü dendikten 19 saat önce hayatını kaybettiği belirlendi. Üstelik anne Berduş verdiği ifadede Halep'ten çıktıktan sonra 3 gün boyunca yaya olarak Türkiye sınırına geldiklerini, burada soğuk ve yağmurda 3 gün beklediklerini beklerken Garam bebeğin bacaklarına çay döküldüğünü ve yanık oluştuğunu ancak tedavi ettiremediğini söylediği öğrenildi. Ayrıca Garam bebeğin kollarında ısırık izleri olduğu da belirlendi.

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti

Annesi "Garam" Bebeğin Cenazesini Bırakıp Gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim