• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından 96/1 tertip askerlere, uğurlama töreni düzenlendi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından 96/1 tertip askerlere, uğurlama töreni düzenlendi. Asker ocağına gidecek gençlere anneleri tarafından kına yakıldı.

Son dönemde artan terör olaylarına rağmen Turgutlu'daki asker adayları, asker ocağına kına yakılarak güle oynaya ve gururla uğurlandı. Duygu dolu anların yaşandığı törende anneler çocuklarının ellerine kına yaktı. Törende asker adaylarına Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı armağan edildi. Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yoldaş ve yönetim tarafından organize edilen anlamlı törene, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Belediye Başkan Yardımcıları Çetin Akın, İskender Tunç, CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, Yörük Dernekleri, daire amirleri, muhtarlar ve asker aileleri katıldı. Törende Kur'an-ı Kerim okundu, asker türküleri çalındı, halk oyunları oynandı. Askere uğurlanacak Mehmetçik adaylarına anneleri ve yakınları tarafından kına yakıldı.

Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yoldaş, "Mehmetçikleri Peygamber ocağına uğurluyoruz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bizlerin son dönemde azan PKK terörünün kökünün kazınacağına inancımız tamdır" dedi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de mehmetçikleri gururla uğurladıklarını belirterek, "Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, biz kenetlendiğinde çok güçlü olan bir toplumuz. Asker ocağına uğurlandığımız gençlerimize hayırlı teskere diliyorum" ifadelerini kullandı.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da, uğurlama töreninde coşkulu bir konuşma yaptı ve "gün bir olma günüdür" mesajı verdi. Turan, konuşmasına, "yiğit Mehmetçiği yetiştiren kıymetleri annelerimiz size selam olsun" diye başladı. Turan, "Biz bu görevlerde hizmetkarız, vatanımıza ve milletimize ne yapsak az. Bizlerin canı feda olsun bu vatana. Ey şanlı bayrağım sen hep dalgalanacaksın, çünkü sana sadık ve sana yemin eden evladın var. Buralarda Allah" diyen, Kur'an-ı Kerimi hakim kılan, sana sadık evlatların var ve sen ilelebet yaşayacaksın. Biz Yunus'ların, Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz. Hangi renge mensup olursa olsun Anayasanın 10. maddesine inanan, birliğine ve beraberliğine inanan evlatların var. Kürdüyle, Türküyle birbirine inanmış evlatların var, kim ayırabilir bizi birbirimizden" diye konuştu.

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar

Anneleri Tarafından Kına Yakılarak Askere Uğurlandılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim