• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Anneler Bayırbucak Türkmenleri için kazak ördü

Anneler Bayırbucak Türkmenleri için kazak ördü
Çankırı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At" kampanyası kapsamında Türk Anneler Derneği...

Çankırı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At" kampanyası kapsamında Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi üyeleri, ördükleri el ürünlerini belediyeye teslim etti.

Çankırı Belediyesi'nin, Suriye'de zor şartlar altındaki Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu örgü kampanyasına Çankırılı kadınlar duyarsız kalmadı. Kampanya kapsamında Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi üyeleri, Türkmenler için ördükleri el ürünlerini belediyeye teslim etti. Türk Anneler Derneği'nin Çankırı şubesine bağlı yüzlerce annenin ördüğü örgüler arasında bebekler ve çocuklar için yapılan örgüler dikkat çekti.

Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi'nin anlamlı bir kampanyaya izma attığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, hanımların kampanyaya olan ilgi, alaka ve yoğun katılımlarına vurgu yaptı. Anneler Derneği'nin aynı zamanda tarihi bir misyonu da yerine getirdiğini belirten Başkan Dinç, "Milli Mücadele Dönemi'nde Çankırılı kadınlarımız cephedeki askerimize, soğuk kış koşullarında ayakları üşümesin diye çorap örmüşlerdi. Onlar ilmek ilmek sevgileri ve merhametleri ile beraber, annelik duygularını da o ilmeklere işlediler ve Mehmetçiğimize çorap ördüler." dedi.

Anneler Derneği'nin bugün de aynı düşünce ile hareket ettiğini söyleyen Dinç, "Anneler Derneğimiz bugün de Bayırbucak'ta soğuk kış koşullarında zor durumda kalan kardeşlerimize aynı ruh, aynı düşünce ve aynı aşkla ilmek ilmek sevgi, merhamet ve fedakarlıklarını ortaya koydular. Bu şekilde onlara katkıda bulundular. Ben başta Şube Başkanımız Songül Hanım olmak üzere tüm hanımefendilere teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Songül Astarlıoğlu, ördükleri el ürünlerine annelik duygularını katarak işlediklerini ifade etti. Astarlıoğlu, "İçerisine ilmek ilmek sevgi ve dualarımızı da katarak kampanyaya katıldık. İnşallah göndereceğimiz örgülerimizin hepsini güle güle ve iyi günlerde giyerler. İnşallah bu kötü günler çabuk geçecek; gelecek parlak ve güzel olacak. Kampanyayı başlatan ve bizlere bu duyguyu yaşatan Belediye Başkanı İrfan Dinç'e de çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kampanya, palen devam ediyor.

Anneler Bayırbucak Türkmenleri için kazak ördü

Anneler Bayırbucak Türkmenleri için kazak ördü

Anneler Bayırbucak Türkmenleri için kazak ördü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim