• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Anne ve iki çocuğuna 'tencere-tava cezası'

İstanbul'da Hilal K. adlı vatandaş Gezi Parkı eylemleri sırasında aynı apartmanda oturduğu komşularının balkonda tencere-tava çalarak gürültü yaptıkları gerekçesiyle şikâyetçi oldu.
Savcılık tencere-tava çalan anne ve iki çocuğu hakkında "kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak" suçundan 3'er aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
 
Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi’nde oturan ev hanımı Hilal K. 2 Haziran’da üst katta oturan komşularının, Gezi Parkı nedeniyle tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikâyette bulundu. Hilal K., üst katta oturan Filiz D. ile oğlu Onur A. ve kızı Tuğçe A.’nın sürekli bağırarak, tencere tava çaldıklarını anlattığı ifadesinde şu iddiaları sıraladı: 
 
“2 Haziran günü saat 01.00 sıralarında sert cisimlerle tencere ve tavalara vurarak, gürültü yapmaya devam ettiler. Yatağımdan kalarak, balkona çıktım. ‘Neden tencere tava çalıyorsunuz. Rahatsız ediyorsunuz’ diye bağırdım. ‘İçeri gir’ diyerek, yüzüme toprak attılar. En son balkonuma sular aktığını gördüm. Mutfağıma sular girdi. Balkonunu yıkayan Filiz A.’yı uyarınca hakaret etti. Sonra kızı ‘Sen nasıl anneme hayvan dersin, bağırırsın’ diyerek hakaret ve tehditte bulundu. Polisi aradım.” 
 
BİRER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ
 
Şikâyet üzerine anne ve iki çocuğu polis merkezine ifadeye çağrıldı. İfadelerin alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Salih Çakmak, Filiz D. ile çocukları hakkında ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak’ suçundan 3’er aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede “Olay günü protesto amaçlı olarak gece saatlerinde tencere ve tavalara vurarak gürültü çıkardıkları, bunun üzerine müştekinin bu gürültüden rahatsız olduğu ancak uyarmasına rağmen şüphelilerin gürültü çıkaracak şekilde tencere ve tavalara vurdukları, müştekinin balkonuna su akıttıkları anlaşılmıştır” denildi. Savcı Çakmak, tarafların birbirlerine hakaret ve tehdit ettiklerine dair şikâyetçi olduklarını ancak iddialar dışında inandırıcı delil bulunmadığından bu yönden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Tencere tava davasında şüpheli anne ve çocukları önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim önüne çıkacak. 
 
'O KADININ PSİKOLOJİSİ BOZUK'
 
Onur A. (22) ifadesinde, “Bu kadının tüm apartman ile sorunu var. Biz kendisine toprak atmadık. İddia ettiği gibi gece 01.00’de de tencere tava çalmadık. Psikolojik olarak rahatsız olduğunu düşünüyorum” dedi. Filiz D.(48) ise “Hilal K.’nın cam kenarlarına koyduğu kuş yemleri nedeniyle kuşlar balkonuma pislemişti. Balkonu yıkarken, su akmış. Bana ‘Hayvan kadın, ruh hastasısın sen’ dedi. Ben de ‘Sensin’ diyerek içeri girdim. Şikâyetçiyim” dedi. 
 
‘BİZ ŞİKAYETÇİYİZ!'
 
Üniversite öğrencisi Tuğçe A. da (24) ifadesinde, “Bütün mahalle tencere tavayla tepkimizi gösterdik. Hilal K. balkona çıkarak herkese bağırdı. Birkaç vatandaş da ‘Evine gir camını kapa sesleri duymazsın’ yanıtını verdi. Kadının yanındaki adam, ‘Allah belanızı versin, hayvanlar’ diyerek bağırdı. En son annemin balkonu yıkadığı sırada Hilal K.’nın ‘Senin ağzına sı....m, hayvan kadın’ dediğini öğrenince çıkıştım. Biz ondan şikâyetçiyiz” dedi. 
 
ERDOĞAN: YASAL OLARAK SUÇ 
 
Başbakan Erdoğan 21 Temmuz’da tava ve tencerelere eylemiyle ilgili şunları söylemişti: “Yasal olarak bu suç. Suç olduğuna göre, niçin hakkını savunmuyorsun kardeşim? Senin apartmanında tencere-tava çalan mı var. Hemen yargıya taşı bunu. Hakkınızı, hakkımızı aramadığımız sürece daha boynumuzda çok boza pişirirler.”
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim