• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Anne Üniversitesi Eğitimleri Başladı

Anne Üniversitesi Eğitimleri Başladı
Yunusemre Belediyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin ortak projesi olan "Anne Üniversitesi'nin ilk dersi Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve...

Yunusemre Belediyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin ortak projesi olan "Anne Üniversitesi'nin ilk dersi Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde işledi. MCBÜ Öğretim Üyesi Tülin Canbay tarafından verilen Girişimcilik Dersine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da katıldı.

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde başlatılan proje kapsamında derslerine devam eden "Anne Üniversitesi" öğrencileri, bu haftaki ilk dersleri olan Girişimcilik Dersini Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirdi.

"GİRİŞİMCİ BAYANLARIMIZIN MUTLULUKLARINA BİZLER DE ORTAK OLUYORUZ"

Öğretim Üyesi Tülin Canbay girişimci olmak konusunda annelere ve anne adaylarına geniş çaplı bilgiler aktararak bu işte cesaret ve özgüvenin çok önemli olduğu vurgusunu yaptı. Kendisi de bir bayan girişimci olan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, öğrenci annelere yönelik olarak yaptığı konuşmasında, "Yunusemre Belediyesi olarak böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmek bizler için çok önemli. Sosyal belediyecilik anlamında bu tür projelerin bayanlarımız açısından da ne kadar önemli ve talep arz ettiğini biliyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'nin liderliğinde insan odaklı projeler üretiyoruz. Şu an Yunusemre Belediyesi'nde iki bayan başkan yardımcısı, 5 de bayan birim müdürümüz var. Bu da Belediye Başkanımızın bayanlara ne kadar değer verdiğini göstermektedir. Bunun yanı sıra arka arkaya açmış olduğumuz Hanımlar Lokallerimiz ve Aile Yaşam Merkezlerimiz de bunun en güzel kanıtıdır. Girişimci bayanlarımızı desteklemek adına KOSGEB ile de işbirliği yapıyoruz. Bu ay KOSGEB eğitimlerimizin de 5.'sini gerçekleştireceğiz. KOSGEB eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan bayanlarımız gönüllerindeki işyerlerini açarak, açılışlarına davet ediyorlar ve mutluluklarına bizler de ortak oluyoruz" dedi.

5 hafta sürecek olan Anne Üniversitesi, 2. hafta eğitimlerine devam ediyor. 5 hafta sonunda başarılı olan üniversiteli anneler için CBÜ'de kep atma töreni de düzenlenecek.

Anne Üniversitesi Eğitimleri Başladı

Anne Üniversitesi Eğitimleri Başladı

Anne Üniversitesi Eğitimleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim