• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Anne babasını öldüren şahsa ağırlaştırılmış müebbet cezası

Anne babasını öldüren şahsa ağırlaştırılmış müebbet cezası
Adana'da avukatlarından babası Yüksel Pişkin (51) ile ev hanımı annesi Nilay'ı (49), villalarında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen oğlu A.İ.P.'e...

Adana'da avukatlarından babası Yüksel Pişkin (51) ile ev hanımı annesi Nilay'ı (49), villalarında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen oğlu A.İ.P.'e (32) iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına mahkum edildi. "Yakın akrabayı öldürme" suçundan karar duruşmasına çıkan A.İ.P. suçlamaları kabul etmedi. 23 Ekim 2014 Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'ndeki Gondol Villaları'nda yaşanan cinayetle ilgili otopsi raporunda 3 ayrı bıçak ile Yüksel Pişkin'nin 37, eşi Nilay Pişkin ise 48 yerinden bıçakladığı tespit edildi. Ayrıca, kadının kafa ve yüz kısmında "künt travmatik" lezyonlar belirlendi. Olayla ilişkin ailesiyle birlikte yaşayan oğlu A.İ.P. şüpheli olarak gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemece tutuklanan zanlı, yargılandığı Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde,"Vilanın dördüncü katındaki odamda uyudum. Sabah erken kalktığımda da ikisini mutfakta kanlar içinde buldum. Öldürmem için bir sebep yoktur. Annem ve babamı birden fazla kişinin öldürdüğünü düşüyorum." diyerek, suçlamaları reddetti.

Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin "cezai ehliyeti yoktur', İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun "Cezai sorumluluğu tamdır" yönünde rapor verdiği A.İ.P.ye mahkeme heyeti herhangi bir ceza indirimi uygulamayarak iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, olayın yaşandığı 4 katlı villanın yüksek duvarlarla ve tel örgü ile çevrili, 24 saat güvenlik görevlisi ve güvenlik kameraları olan site içinde meydana geldiği hatırlatıldı. Cesetlerin zemin kattaki Amerikan mutfakta olduğu ve mutfak tezgâhı dolaplarına kan sıçradığı, yenilmemiş yemek tabaklarının dağılmış vaziyette görüldüğü ifade edildi. Mutfaktaki kan birikintisine rağmen salon ve oturma odası olarak kullanılan bölümde hiçbir dağınıklığın görülmediği vurgulanan iddianamede, evin giriş kapısında zorlama izi bulunmadığı saptandı. Cumhuriyet savcısı iddianamenin sonuç bölümünde şu değerlendirmeyi yaptı: "Dışarıdan konuta girildiğine dair hiç bir delil veya bulgu olmayan olayda maktullerin olay yeri bulgularına göre akşam vakti yemek saatinde öldürüldükleri, tanıklar E.B. Ve Z.T.A.'nın anlatımları da bu kabulü desteklemektedir. Şüphelinin 155 polis imdat hattı ile konuşmasında aynı zaman dilimini işaret ediyor. Nedeni tespit edilemeyen bir şekilde A.İ.P'nin iş dönüşü mutfakta babası Yüksel ve annesi Nilay ile yemek yedikleri sırada burada bulunan bir veya birden fazla bıçağı kullanarak babası Yüksel'i 37, Nilay'ı da 48 adet kesici alet darbesi ile öldürdüğü…Ertesi gün polisi arayarak olayı bildirdiği, savunmasına itibar edilemeyecek olan şüphelinin her iki maktule yönelik olarak üst soya karşı kasten öldürdüğü suçunu işlediği anlaşılmaktadır."

Anne babasını öldüren şahsa ağırlaştırılmış müebbet cezası

Anne babasını öldüren şahsa ağırlaştırılmış müebbet cezası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim