• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Anne Adaylarına Tavsiyeler

Anne Adaylarına Tavsiyeler
Diş Hekimi Uğur Bilkay, anne adaylarının hamilelik öncesinde mutlaka kontrol amaçlı diş muayenesinden geçmeleri gerektiğini söyledi.

Diş Hekimi Uğur Bilkay, anne adaylarının hamilelik öncesinde mutlaka kontrol amaçlı diş muayenesinden geçmeleri gerektiğini söyledi.

İzmirli Diş Hekimi Uğur Bilkay, anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Adayların hamilelik öncesinde kontrol amaçlı diş muayenesinden geçmeleri gerektiğini ifade eden Bilkay, "Hamilelik esnasında bebek kendisi için gerekli kalsiyumu (eğer anne adayının besinlerden alması gereken kalsiyum miktarı yeterli değilse) annenin dişlerinden değil kemiklerinden karşılar. Dişlerde bir kalsiyum kaybı oluşmaz. Dolayısıyla hamilelik esnasında dişlerde görülen problemlerin sebebi değildir" dedi.

Hamilelikte tükürükteki asit miktarının arttığına dikkat çeken Bilkay, bu durumun dişlerdeki çürük oluşma riskini artırdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Anne adayları ağız bakımına dikkat etmezse hormonal değişime bağlı olarak diş eti sorunları artar. Diş etlerindeki şişlik, kanama, kızarıklık oluşur. Buna hamilelik "gingivitisi" denir. İkinci ay başlar 8'inci ayda maksimum seviyeye ulaşır. Anne adayının hamile kalmadan önce mutlaka diş hekimine başvurup ağız ve diş sorunlarını tedavi ettirmesi çok önemlidir."

HAMİLELİK BOYUNCA KONTROL AMAÇLI DİŞ HEKİMİNE GİDİLMELİDİR

Hamileliğin ilk aylarında görülen kusma ve hormonal değişimlerin etkisiyle dişlerde çürük riski, diş etlerinde kızarıklık, kanama ile şişkinliğin arttığını ifade eden Bilkay, şunları söyledi:

"Kanamadan dolayı diş fırçalama kesinlikle bırakılmamalıdır. Her gün mutlaka 2 kez mümkünse her yemekten sonra diş fırçalanmalı, diş araları özel fırça veya diş ipi ile temizlenmelidir. Hamilelik boyunca kontrol amaçlı olarak düzenli diş hekimine gitmelidir. Çok özel acil durum dışında hamileliğin ilk üç ayı ve son üç ayında anne adayına hiçbir müdahalede bulunulmaz ancak 4-6 ayları arasında küçük müdahale (dolgu, diş taşı temizliği) yapılabilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim