• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Anne Adaylarına Hayati Uyarılar

Anne Adaylarına Hayati Uyarılar
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, anne adaylarının hamilelik döneminde dikkat etmesi gereken kuralları şöyle açıkladı:...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, anne adaylarının hamilelik döneminde dikkat etmesi gereken kuralları şöyle açıkladı: "Anne adayları oje sürerken, kokusunu çok fazla teneffüs etmemeli. Anne adaylarının uzun süren açlıklardan kaçınmaları gerekiyor. Çünkü hamilelerde hızlı şeker yükselmesi ve düşmeleri görülüyor."

Özel Gözde İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, hamilelik süresinde anne ve bebek sağlığını koruyacak önemli açıklamalarda bulundu. Adayların dikkat etmeleri gereken şeyleri tek tek sıralayan Dr. Güler, kuralların basit ama yaşamsal öneme sahip olduğunun altını çizdi. Adayların, gebeliğin ilk 12 haftasında saçlarını boyatmamaları gerektiğini belirten Güler, daha sonrası için organik saç boyalarının tercih edilmesini tavsiye etti. Bu dönemde makyaj malzemelerinin çok iyi seçilmesinin önemli bir ayrıntı olduğunu vurgulayan Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, makyaj malzemelerinin içerisindeki kimyasal maddelerin kana karışabilme ihtimaline dikkat çekti. "Mutlaka kaliteli ve organik makyaj malzemeler kullanılmalı" diyen Güler, "Anne adayları oje sürerken, kokusunu çok fazla teneffüs etmemeli. Gebelik öncesinde diş hekimi kontrolünden geçmeli. İlk 12 hafta içerisinde diş hekimine muayene olmalı. Cerrahi bir müdahale yapılacaksa bunu kısıtlı ilaçlarla 14-28 hafta arasında öneriyoruz" dedi.

İŞTE ALTIN KURALLAR

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Feyza Ağaca Güler, annelerin uyması gereken altın kuralları şöyle sıraladı:

"Gece yatarken veya dinlenirken anne adayının sol tarafına yatmasını öneriyoruz. Bu yatış pozisyonu kan akışını hızlandırıyor ve tansiyonu düzenliyor. Sabah mutlaka kahvaltı yapılmalı. Ana öğün arasında ara öğünler alınmalı. Gün içerisinde mutlaka en az bir yumurta, bir bardak süt, yoğurt, en az iki ceviz, çekirdekli kuru üzüm tüketilmeli. Akşam yemeğinde hayvansal gıda ve baklagil tercih edilmeli. Anne adaylarının uzun süren açlıklardan kaçınmaları gerekiyor. Çünkü hamilelerde hızlı şeker yükselmesi ve düşmesi görülüyor. Böylelikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları en aza iniyor. Günde üçten fazla kahve ve çay tüketilmemeli. Alkol ve sigara kullanımı kesinlikle yasak. İyi bilinmeyen bitkisel ürünler tüketmemeli. İlk haftalarda bitki çaylarından uzak durulmalı. Anne adayları susuz kalmamalı. Yudum yudum da olsa, su tüketmelidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim