• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Anlayan’dan Dernek Ziyareti

Anlayan’dan Dernek Ziyareti
Ordu'nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçede bir ay önce hizmete giren Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği (Elif-Der) Fatsa Temsilciliği'ni...

Ordu'nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçede bir ay önce hizmete giren Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği (Elif-Der) Fatsa Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Reşadiye Caddesi Vergi Dairesi Lojmanları binasında hizmet veren Elif-Der Fatsa Temsilciliği'ni Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın eşi Hatice Anlayan yapıyor. Elif-Der'i ziyaret eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada, Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Ordu merkezde kurulduğunu ve ilçelerde de bunun şubesi olarak hayata geçtiğini söyledi. Anlayan, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşi bu görevi üstlendiler, ilçelerde de aynı mahiyette ilçe belediye başkanlarının eşleri temsilcilik görevini üstlendiler. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin himayesinde tüm ilçe belediyelerinin destekleriyle kurulmuş bir yardımlaşma derneği. Biz de sosyal yardımlaşma da hizmet yapmaya devam etmekle beraber Elif-Der'in yapmış olduğu çalışmalara destek vereceğiz ve onlarla beraber çalışacağız. Amacımız gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak. Biz 2004 yılından beri belediye olarak kendi bünyemizde bu birimi kurmuştuk ve çalışma yapıyorduk. Kaymakamlıklarda bu birimler var, başka başka yardım dernekleri de var ama sonuçta gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Bunlar Allah rızası için yapılan hizmetler dolayısıyla sayının çokluğu inşallah berekete delalettir. İnşallah ulaşılamayan insanlara da ulaşmaya vesile olur. Ben bu vesile ile hem eşime hem de burada görev alan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SUİSTİMALE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Burada kıstasın ihtiyaç sahibi olan vatandaşa ulaşmak olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Yoksa bu işi su istimal eden aileler de var. Biz bunu biliyoruz. Bunun tecrübesini yaşıyoruz. Belki buraya onlar da gelecek ama arkadaşlarımız birebir mutlaka yardıma muhtaç insanların evine giderek imkansız olup olmadıklarını yerinde bizzat görerek bu yardımlara vesile olacaklar. Arkadaşlarımız birebir kendileri yardım toplayarak yardım yapacaklar. Sadece belediyemizin verdiği yardımlarla yetinmeyecekler" diye konuştu.

"HAYIR SAHİPLERİ İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BULUŞTURMADA ARACILIK YAPACAĞIZ"

Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği Fatsa Temsilcisi Hatice Anlayan ise Fatsa'da derneğin bir ay önce kurulduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşi bir yıl önce bu derneği kurdu. Şimdi ilçelere temsilcilikler veriliyor. İlk temsilcilik Fatsa ilçemize verildi. Devamında diğer ilçelere inşallah gelecek. Burada gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara hiç ayrım yapmadan gücümüzün yettiği ölçüde yardım yapacağız. Herkese ulaşmaya çalışacağız. Hayır sahipleri ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmada aracılık yapacağız. İhtiyaç sahiplerine tespit konusunda bazı kriterlerimiz var. Buraya gelen insanlara beyanda bulunan insanlara güvenmeyeceğiz, gideceğiz yerinde bizzat ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını tespit edeceğiz. İhtiyaç sahipleri konusunda belediye ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri ile de görüşeceğiz. Daha sonra tekrardan değerlendirme sonucunda yardım yapma kararını vereceğiz. Bundan sonra Fatsa'daki bütün hayırseverleri duyarlı olmaya davet ediyoruz ve bize destek olmalarını istiyoruz. Kimin elinden ne kadar gelirse maddi manevi destek bekliyoruz. Ayni ve nakdi her türlü desteği kabul ederiz. Bizim burada giysiler için ayırdığımız bir oda var. Yardıma muhtaç insanlar nasıl bir mağazadan alışveriş yapıyorlarsa buradan da kıyafetini alacak ve gidecekler. O anlamda biz mağazalardan da kıyafet kabul ediyoruz. İkinci elde kıyafet kabul ediyoruz. Tabii ki o insanların üzerine yakışabilecek kıyafetleri kabul edebiliriz" şeklinde konuştu.

Anlayan’dan Dernek Ziyareti

Anlayan’dan Dernek Ziyareti

Anlayan’dan Dernek Ziyareti

Anlayan’dan Dernek Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim