• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Anlayan: “Orta Büyük Cami yerine yeni cami yapma kararı alındı"

Anlayan: “Orta Büyük Cami yerine yeni cami yapma kararı alındı"
1974 yılanda hizmete giren Fatsa Orta Büyük Cami'nin kapasitesinin geliştirilerek yeniden yapılacağını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan,...

1974 yılanda hizmete giren Fatsa Orta Büyük Cami'nin kapasitesinin geliştirilerek yeniden yapılacağını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "İlçemizin merkez camisi olan Orta Büyük Cami artık ihtiyaçlara cevap veremiyor. Oluşturulan bir heyet neticesinde yeniden cami yapma kararı alındı ve burada büyük ve kalıcı bir eser olacak şekilde projesi yapılmaya başlanıldı" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada, "Orta Büyük Cami'nin mevcut yerinde daha fazla kapasite ile daha büyük ve daha kalıcı bir eser yapmak için oluşturulan heyet ile böyle bir karar alındı. Mevcut alanda ne kadar büyük bir cami yapılabilirse o kadar büyük bir camiyi oraya yapmayı istiyoruz. Mevcut camimiz ihtiyaca cevap veremiyor. Özellikle cuma ve cenaze namazlarında vatandaşlar dışarıda kalıyorlar. 50 yıl içinde de camimiz artık eskidi. Önce restorasyon düşündük fakat ciddi bir maliyet oluşturduğu için yeni bir cami yapma kararı aldık. Alana sığabildiği kadar büyüklükte bir camiyi oraya yapacağız. Daha kalıcı bir eser yapmayı istiyoruz. Bu kapsamda mimari bir proje çalışması başlattık. Bu istişareler çerçevesinde planları ortaya çıkacak. İstanbul'da değerli bir mimar caminin projesi için çalışma yapıyor. Proje şekillendiğinde zaten bilgi veririz. Şu an için İstişare toplantısı çalışmaları yapıyoruz. Vatandaş desteği ile bu cami yapılacak. Fatsalılar bu camiyi yapacak. Katlı bir cami olmayacak ve kesinlikle caminin altında ticarethane olmayacak. Büyük bir bodrumu olacak bir cami olacak ve burada sosyal ihtiyaçlar da karşılanacak" diye konuştu.

Fatsa'da eski çöplüğün bulunduğu yere de büyük bir cami yapılacağını söyleyen Anlayan, "Büyük bir cami ve külliye projesi yapımı bu alanda gerçekleşecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesinin destekleriyle yapılacak" şeklinde konuştu.

Anlayan: “Orta Büyük Cami yerine yeni cami yapma kararı alındı"

Anlayan: “Orta Büyük Cami yerine yeni cami yapma kararı alındı"

Anlayan: “Orta Büyük Cami yerine yeni cami yapma kararı alındı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim