• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ankara'yı Kana Bulayan Bombacılar Gaziosmanpaşa'da Ev Kiralamış

Ankara'yı Kana Bulayan Bombacılar Gaziosmanpaşa'da Ev Kiralamış
Başkentteki saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı Seher Çağla Demir ile 2. canlı bomba olduğu düşünülen Özgür Ünsal'ın, katliamdan kısa süre önce Gaziosmanpaşa'da ev kiraladıkları ortaya çıktı.

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırının faili PKK'lı Seher Çağla Demir ve olay anında yanında yer aldığı düşünülen Özgür Ünsal'ın eylemden önce Ankara Gaziosmanpaşa'daki bir evi kiraladıkları ve saldırıda kullanan aracı da bu süreçte kullandıkları belirlendi.

KATLİAMDAN 15 GÜN ÖNCE KİRALAMIŞLAR

Güvenpark'ta bombalı aracı patlatan Demir ile olay anında yanında yer aldığı düşünülen erkek terörist Ünsal'ın eylem öncesinde kaldıkları yere Milliyet ulaştı. Bombalı eylemi birlikte gerçekleştirdikleri düşünülen Çelik ve Ünsal'ın olaydan 15 gün önce Gaziosmanpaşa Boyabat Sokağı'ndaki bir apartmanda bahçe katında bir ev kiraladıkları ortaya çıktı. Eve giriş ve çıkışları sadece buradan sağladıkları öğrenilen teröristlerin apartman giriş ve çıkışını hiç kullanmadıkları, 500 TL'lik evi de kısa süreliğine eşyalı olarak bin 400 liraya kiraladıkları belirtildi. Teröristlerin bu yüzden apartman sakinleri tarafından fark edilmedikleri belirtildi.

KADIN TERÖRİST EVDEN ÇIKMADI, ALIŞVERİŞİ ÖZGÜR ÜNSAL YAPTI

Demir'in evden çok çıkmadığı, alışverişi Ünsal'ın yaptığı belirtildi. Adli Tıp'taki ceset üzerinde ikinci ismin Ünsal olup olmadığı araştırmaları hala sürüyor. Ancak emniyet ve tanıklar, ikinci ismin Ünsal olduğu üzerinde duruyor.

MAHALLEDEKİ ESNAF DA ÜNSAL'I TEŞHİS ETTİ

Mahalledeki esnaf da emniyetin gösterdiği fotoğraflardan Ünsal'ı teşhis etti. Uyuşturucudan sabıkası olan Ünsal'ın alışveriş yaparken akıcı ve düzgün bir Türkçe'yle konuştuğu ve çok rahat gözüktüğü ifade edildi. Ünsal'ın berberde tıraş olurken, Edirne Keşanlı olduğunu anlattığı, saçlarını 3 numara kestirdiği kaydedildi.

"KIZ KARDEŞİMLE GELDİM, PASTANE AÇACAĞIM, KIZILAY'DA KEŞİF YAPACAĞIM"

Kuaför çalışanı Emre Bike, Ünsal'ın Demir için "kız kardeşim" dediğini ve "Buraya kız kardeşimle birlikte geldik. İşlek bir yerde güzel bir pastane açacağım. Kızılay'da keşif yapacağım" ifadelerini kullandığını söyledi.

(2. saldırgan olduğu düşünülan Özgür Ünsal)

'KIZILAY' ISRARI

Kendisinin Cebeci tarafında pastane dükkanı açabileceğini, orada üniversiteli gençlerin bulunduğunu ve iyi iş yapacağını söylemesi üzerine Ünsal'ın kendisine, "Yok ben Kızılay'da açağım" dediğini anlattı.

Eylemi gerçekleştirdiği tespit edilen Demir ile şüpheli Ünsal'ın Boyabat Sokak'taki apartmanın Bodrum katında bulunan eve, bahçe katı girişini kullanarak girip çıktıkları, apartmandakilerle iletişim kurmadıkları anlaşıldı.

KATLİAM ÖNCESİ TEMİZLİK YAPMIŞ!

Saldırının yapıldığı pazar günü de BMW marka aracın evin hemen yanına park edildiği, Demir'in temizlik yaptıktan sonra Ünsal'la birlikte araca bindikleri, birkaç saat sonra da patlamanın gerçekleştiği ortaya çıktı.

Olay günü saat 15.00 sularında hafif sakallı orta boylu bir çocuğu gördüğünü belirten semt sakini Ümit Mıhçı, "Bahçede bir kadın temizlik yapıyordu. Üstünde siyah badi, altında koyu mavi renkte bir kot pantolon vardı. Evin bahçe tarafında yer alan sarı sarı şeyler dikkatimi çekti. Elinde süpürgeyle bahçenin etrafını temizliyordu. Bu arada elinde ise kırık sunta parçaları toplamış, o yerdeki adını koyamadığım sarı şeylerle birlikte o parçaları birkaç metre uzagındaki çöp konteynerine attı" dedi. Tanıklar, bu kişinin Demir olduğunu belirtiyor.

BİR KİŞİ DAHA ŞÜPHELİ

Tanıklar, eve birkaç kişinin daha gelip gittiğini anlatırken emniyet birimleri, Demir'in erkek arkadaşı olduğu değerlendirilen, eylemi organize ettiğinden kuşkulanılan bir kişi ile bağlantılarının peşine düştü.

ANKARA SALDIRISINDA ÜÇÜNCÜ İSİM ARANIYOR: ORGANİZATÖR VAHİT

Habertürk gazetesi de, kanlı Ankara saldırısına ilişkin önemli ayrıntılara ulaştı. Saldırıyı organize eden kişinin terör örgütü PKK bağlantılı Vahit K. olduğu öğrenildi.

Vahit K.'nın bombacı Seher Çağla Demir ile Ankara'ya patlamada kullanılan araçla geldiği belirlendi. Demir ile Vahit K.'nın, Kızılay'da keşif yaptığı MOBESE kameralarına takıldı.

Demir ile Özgür Ünsal'ın Ankara'da saldırıda kullanılan araçla dolaştıkları da MOBESE kameralarından tespit edildi. Görüntülere, Ünsal'ın bir süre aracı kullandığı da yansıdı.

ÖZGÜR ÜNSAL PATLAYAN ARAÇTA DEĞİL MİYDİ?

Patlamada hayatını kaybeden Özgür Ünsal'ın saldırı anında araçta olmadığı belirtiliyor. Savcılık kaynakları, Ünsal'a ait cesedin vücut bütünlüğünün büyük oranda korunduğuna işaret ederek, "Paramparça olan araçta bulunması mümkün görünmüyor" dedi.

Ünsal'ın Demir'le olay yerine geldiği ve araçtan indiği değerlendiriliyor. Daha sonra turlayıp aynı noktaya gelen Seher Demir'in aracı patlatması sonucu orada bulunan Ünsal'ın da öldüğü ihtimali üzerinde duruluyor. Kadının saldırıyı gerçekleştirdiği anda araçta yalnız olduğu kameralara net olarak yansıdı.

VAHİT K. ARANIYOR

Polis, saldırıyı organize ettiği düşünülen Vahit K.'nın yakalanması için arama çalışmalarını sürdürüyor. Vahit K.'nın yakalanması durumunda saldırının tüm ayrıntılarıyla ortaya konulabileceği belirtiliyor. Vahit K.'nın, canlı bomba Seher Çağla Demir'le sevgili olduğu düşünülüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim