• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara'nın yeni Valisi Mehmet Kılıçlar göreve başladı

Ankara'nın yeni Valisi Mehmet Kılıçlar göreve başladı
16 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Ankara Valiliği'ne atanan Vali Mehmet Kılıçlar bugün görevine başladı.

Vali Kılıçlar, Hükümet Konağı önünde vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, il müdürleri ve valilik çalışanları tarafından karşılandı.

Vali Kılıçlar yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara Valisi olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 

Özellikle bu görevi bana layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. Ankaralılara hizmet için bir fırsat olarak gördüğünü ve bu görevi devralmaktan şeref duyduğunu vurgulayan Kılıçlar şunları kaydetti:

“Bundan sonra devraldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği, mutluluğu ve refahı için ne gerekiyorsa devletimizin bize vermiş olduğu imkânlar ve sorumluluklar çerçevesinde hep birlikte bunu sağlamaya çalışacağız. Bu hizmetleri yürütürken başkentimizdeki bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak birlik ve beraberlik, karşılıklı güven ve dayanışma anlayışı içerisinde başkentimize hizmetimizi sürdüreceğiz. İnsan hakları ve demokrasiye bağlı, şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla ve vatandaşlarına ulaşan, elini uzatan onların arasında olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışmak en büyük şiarımız olacaktır. Kapımız devlet kapısıdır ve her zaman herkese açık olacaktır. Almış olduğumuz başkent valiliği mührünü inşallah Ankara'ya hizmet sevdasıyla çok yoğun bir şekilde kullanacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başkent Ankara'mızın bizlere gönül açmasını arzu ediyor, Rabbim utandırmasın diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Daha sonra vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutan Vekili ile bir toplantı yapan Vali Kılıçlar, ilin sorunları, ihtiyaçları ve genel durumu hakkında bilgi aldı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim