• BIST 9534.43
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş (Mansur yavaş seçimi kazandı)

Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş (Mansur yavaş seçimi kazandı)
Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş (Mansur yavaş seçimi kazandı) Mansur Yavaş ankarayı kazandı. Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş. Mansur yavaş seçimi kazandı

Ankara'da Mansur Yavaş dönemi

Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş (Mansur yavaş seçimi kazandı)

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde nefes nefese bir yarış sürüyor. AK Parti adayı Melih Gökçek ile CHP adayı Mansur Yavaş arasındaki fark giderek kapanıyor. Yavaş ile Gökçek arasındaki fark 2 bine kadar indi.

Mansur Yavaş seçimi kazandı

Ankara'da sandıkların ilk açılmaya başladığı sıralarda CHP adayı Mansur Yavaş, bir süre önde gitti. Ancak, ilerleyen saatlerde gelen oylar AK Parti adayı Melih Gökçek'i öne geçirdi. Ancak CHP'nin kalesi olarak adlandırılan ilçelerden olan Çankaya'da sayılması tamamlanamayan 350 bin dolayındaki oy, Mansur Yavaş'ı umutlandırdı.

Saat 00.00'de yüzde 2 olan oy farkı, Çankaya ve Yenimahalle'den gelen oylarla önce yüzde 1'e indi, sonra da bindelerle ifade edilmeye başladı. Saat 02.00'den itibanen ise fark binde birle ifade edilmeye başlandı.

CHP'DE HAREKETLİ SAATLER

CHP'li adayın kazanma umudu üzerine hem CHP Genel Merkezinde hem de Çankaya Seçim Kurulu'nun önünde hareketlenme başladı. Ankara'da Çankaya seçim kuruluna oyların girişine izin verilmediği söylentisi üzerine yüzlerce Çankayalı bölgeye geldi.

CHP milletvekili Levent Gök açıklama yaptı vatandaşlara uyarı anonsu yaptı  ve "Arkadaşlar lütfen araç girişine izin verelim. Oyların sonuçları da girdiğinde Mansur Yavaş’ın kazandığını ilan edeceğiz” dedi.
 
Bu sırada içeriden Mansur Yavaş’ın 1 puan öne geçtiği açıklandı. Anons üzerine çevredeki vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.
 
Vatandaşların yanına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, “Lütfen sakin olun her şey kontrol altında oylarımız sayılıyor” dedi.
 
Bu arada polis de bölgede güvenlik tedbirlerini artırdı. Polis akrep ve TOMA’ların yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet ekibi olay çıka ihtimaline karşı hazır bekliyor.
 
Saat 02.20 itibariyle oy farkı 2 bin 300'e kadar inmiş durumda. 
 
KEÇİÖREN'DE YENİDEN SAYIM YAPILIYOR
 
CHP'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu, Keçiören'de yeniden sayım yapılması kararlaştırıldı.  Kalaba Lisesi'nde kullanılan oylar yeniden sayılıyor.
 
MANSUR YAVAŞ: 27 BİN OY ÖNDEYİZ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 03.50'de bir basın toplantısı yaptı. Yavaş şunları söyledi:

"Anadolu Ajansı, bazı merkezlerden gelen oyları aktararak CHP sandık görevlilerinin moralini bozarak ayrılmaları için çalıştı.

27 bin 527 oy öne geçmiş bulunuyoruz. Halen Çankaya yüzde 6 civarında Yenimahalle oyları gelmemiş durumda. 

Biz sandıkta kazandığımızı masada vermeyeceğiz. Ankara'yı yavaş yavaş kazanıyoruz.

Bize yakışır bir şekilde Ankara'yı yöneteceğiz."

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim iddiasını sürdürüyor. CHP'lilere bir kez daha sandıklara sahip olmasını isteyen Yavaş, aradaki farkın 50 bine kadar düştüğünü Çankaya ve Yenimahalle'deki açılmayan sandıkların seçimi değiştirebileceğini savundu.

Mansur Yavaş, twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'lilerden sandıklara sahip çıkmalarını istedi. İşte Yavaş'ın twitter hesabından yaptığı o açıklama;

Mansur Yavaş ‏@mansuryavas06
Bu seçimi biz kazanıyoruz. Bütün Ankaralılar'ı oylarına sahip çıkmaya çağırıyorum. AKP Seyranbağları'nda seçimi çalmaya çalışıyor.

Mansur Yavaş ‏@mansuryavas06
Seyranbağları'nda Ankara seçiminin kaderi zorla değiştirilmeye çalışılıyor. Ankaralılar'ın iradesi sonuca yansımalıdır.
 
Mansur Yavaş ‏@mansuryavas06
Çankaya ilçesinin sonuçları bilerek geciktiriliyor. Kazandığımız seçimin başka yollarla elimizden alınma çabasına müsade etmeyeceğiz.

İŞTE SON SEÇİM SONUÇLARI
 
İBRAHİM MELİH GÖKÇEK 1.265.682/ AK Parti %45,45
 
MANSUR YAVAŞ 1.197.093/ CHP %46,99
 
MEVLÜT KARAKAYA 228.806/ MHP

 

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş açıklama yaptı.
 
Yavaş açıklamasında şunları söyledi:
 
Şu anda yüzde 50’ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az 51.  Bu bilgiyi alan, arada 5-10 puan varmış gibi gösteren tv’ler olduğu müddetçe sandık başındaki arkadaşlarımız dağılsın diye yapıyorlar.
Buradan sesleniyorum sonuna kadar torbaların Merkez Kurula teslim edilinceye kadar takipe dilmesini istiyorum .
 
Gürsel Erol konuştu:
Ankaralılara müjde vererek başlamak istiyorum. Ankara’yı kazanmış bulunmaktayız.
CHP yüzde 49, AKP yüzde 42. 7’lik bir oy farkımız var.
Sandık görevlisi arkadaşlarımıza uyarıyı yapmak istiyorum. Seçim sonuçları sonuçlanıncaya kadar, torbalar İlçe Seçim Kurulu’na gidene kadar terk etmeyin. Biz bu seçimi aldık

NOKTA MAGAZİN
 
Mansur Yavaş:
 
Bir çok TV’de bizi önde göstermeye başladı. Ankara’da temiz bir yönetim başlıyor. Seçimler hayırlı uğurlu olsun

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "yüzde 50 ile seçimi kazanacaklarını" söyledi. Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada Anadolu Ajansı'nın verdiği sonuçların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Sandıkların tümü geldiğinde göreceksiniz. Arada 5-10 puan gösteren televizyonlar olduğu sürece sandık başındaki arkadaşlarımız orayı terk ediyor. O amaçla söyleniyor. Ankara sevdalılarına sesleniyorum; sonuna kadar takip etmenizi rica ediyorum" diye konuştu.

İŞTE O KURALLAR
Okuma-yazma bilmeyen seçmen; Okuması yazması olmayan seçmen, sorduğu ve istediği takdirde kurul başkanı, birleşik oy pusulası üzerinde bulunan siyasi parti işaretlerinden hangisinin hangi partiye ait olduğunu veya bağımsız adaylara nasıl oy verileceğini anlatacak.

TC NUMARALI KİMLİKLER ŞART
Oy kullanmak isteyenlerin yanında seçmen bilgi kâğıdı ve kimlik kartının olması gerekecek. Seçmen bilgi kâğıdını kaybeden ya da unutanlar da seçmen listesinde adının olması durumunda oy kullanabilecek. Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, resmi daireler tarafından verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi, basın kartı gibi belgelerden birini başkana verecek.

MAVİ, TURUNCU VE MOR ZARFLAR
Seçmenler, önce il genel meclisi üyeliği, daha sonra belediye başkanlığı (büyükşehir dahil) ve belediye meclis üyeliği ardından da muhtarlık ve ihtiyar meclisi/ heyeti üyeliği seçimi için oy kullanacak. Seçmenlere belediye seçimleri için mavi, il genel meclisi üyelikleri için turuncu, mahalle ve köy seçimleri için mor renkli birleşik oy pusulası ve zarfları verilecek.

ZARF ÜZERİNDEKİ MÜHÜRLERE VE YAZILARA DİKKAT
Seçmene verilen zarfların üzerinde 2 mühür bulunacak. Bunlardan birisi İlçe Seçim Kurulu'nun diğeri ise Sandık Kurulu'nun mührünü ifade edecek. Bu mühürlerden birinin eksik olması, üzerinde seçmenin adı, imzası ya da herhangi bir yazı bulunan oy pusulaları geçersiz sayılacak. Sandık Kurulu'nun mührünü taşımayan, 'evet' mührü basılmamış veya birden fazla 'evet' mührünün olduğu oy pusulalarıyla zarfın içinde oy pusulası dışında başka bir kâğıt konulan oy pusulaları da geçersiz sayılacak. Seçmene, mahalle ve köy seçimlerinde sadece oy zarfı verilecek, mühür verilmeyecek.

PUSULALARA 3 ÜYELİ TESLİM
Kapalı oy verme yerleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin görülmesine imkan bırakmayacak durumda olacak. Oy sayımına geçmeden önce masa üzerinde ıstampa mürekkebi ve ıstampanın bırakılmaması gerekecek. Oy pusulaları kurul üyelerinin göreceği şekilde sayılacak. Seçim çuvallarının İlçe Seçim Kurulu'na Sandık Kurulu Başkanı ve kurayla belirlenecek 2 üyeyle teslim edilmesi gerekecek.

YARIN UYGULANACAK YASAKLAR
Yüksek Seçim Kurulu'nun yasa çerçevesinde belirlediği seçim yasakları da geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre, siyasi parti ve adaylarının seçim propagandası, bugün saat 18.00'de sona erecek. Saat 18.00'den sonra ilan ve reklam malzemelerinin, siyasi partilerin genel merkez, il, ilçe ve belde binaları haricinde asılması, yapıştırılması
ve teşhiri de yasak.

ALKOLLÜ İÇKİ SATILMASI YASAK
Yarın uygulanacak diğer seçim yasakları da şöyle :

- Oy verme günü saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar alkollü içki satılması,
- İçkili yerlerde her çeşit alkollü içki verilmesi yasak olacak.
- Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.
- Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.
- Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
- Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak.

Ve Doodle'ı haberi

2014 Yerel Seçimleri için Google anasayfasında özel bir doodle hazırladı. Özel günler için hazırladığı doodle'lara bir yenisini ekleyen Google bu sefer Türkiye için büyük öneme sahip ve 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için özel bir doodle hazırladı.

30 MART 2014 YEREL SEÇİMLERİ

Bilinen adıyla 2014 Türkiye Cumhuriyeti yerel seçimleri, resmî adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimleri belirleyecek bir seçimdir. Türkiye'de mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetlerinin seçilmesi amacıyla 2972 sayılı yasanın sekizinci maddesi uyarınca, her beş yılda bir yapılan seçim son olarak 29 Mart 2009 tarihinde yapılmıştır.

SEÇİM TAKVİMİ

Seçimler öncesi uygulanacak seçim takvimi 21 Aralık 2013 günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmıştır. İllerin en az yarısında oy verme günü olan 30 Mart 2014 tarihinden en az altı ay öncesi yani 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olan siyasi partiler 30 Mart 2014 yerel seçimlerine katılma hakkını kazandılar. 31 Aralık 2013'te Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart 2014'te yapılacak Yerel Seçimler'e girebilecek olan siyasi partileri açıkladı.

SEÇMEN SAYISI

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinde bir sandıkta kullanılacak oy sayısı YSK tarafından 320 olarak belirlenmiştir. Nüfusu 400'ü geçmeyen köylerde de bu uygulama geçerli olacaktır. Uygulamaya neden olarak ise yurt genelindeki sandık alanlarının yetersiz olması gösterilmiştir. Türkiye genelinde oy kullanacak seçmen sayısı 52 milyon 695 bin 831 olup, il ve ilçelerde 194 bin 310 sandıkta oy kullanılacaktır. Mahallelerde 48 milyon 55 bin 316 seçmen, 169 bin 213 sandıkta; beldelerde 820 bin 194 seçmen, 3 bin 379 sandıkta ve köylerde 3 milyon 820 bin 321 seçmen, 21 bin 718 sandıkta oy kullanacaktır.

Ayrıntılar Geliyor...

http://www.istanbulhaber.com

mansur yavaş seçimi kazandı

Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş ( Mansur Yavaş Seçim Zaferi) Mansur Yavaş Kazandı (işte ankara seçim sonucu)

melih gökçek seçimi kazandı

chp seçimi kazandı

akp seçimi kazandı

Mansur yavaş kazandı

mansur yavaş seçimi kazandı

ankarayı mansur yavaş kazandı

ankara belediye başkanı mansur yavaş

mansur yavaş seçimi kazandı

ankaranın yeni belediye başkanı mansur yavaş

Ankara'nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş

ankara da yeni dönem

ankara seçim sonucu

ankara canlı seçim

ankara da seçimde hile

melih gökçek kazandı

seçimi kim kazandı

ankara seçimleri

ankara sonuç

ankara yerel seçim sonucu

ankara chp

ankara seçim sonucu chp

chp ankara 

mansur yavaş

ankara yine melih gökçek

melih gökçek kazandı

melih gökçek yerel seçim kazandı

melih gökçek seçimi kazandı

ankara seçim sonucu

ankara seçim sonucu

ankara seçim sonuçları

ankarayı kim kazandı

ankarayı kim kazanır

ankara da kim önde

ankara seçim sonucu

ankara seçim sonucu açıklandı

ankarayı mansur yavas kazandi

ankarayı melih gokcek kazandi

ankara belediye başkanı mansur yavaş

ankara belediye başkanı melih gökçek

işte ankaranın yeni belediye başkanı

ankara da yeni dönem

ankara da tarihi seçim

ankarada seçim

ankara da yerel seçim sonucu

mansur yavaştan zafer açıklaması

melih gökçekten zafer açıklaması

ankara da seyrabağları seçim

ankara melih gökçek

ysk dan seçim sonucu

ysk seçim sonucu

ankara da kritik seçim

ankara seçim sonucu

mansur yavas belediye başkanı

ankarada yeni dönem

Ankara'da chp kazandı

Mansur Yavaş ankarayı kazandı

mansur kazandı

CHP Ankarayı kazandı

Ankara'da chp kazandı

Ankara chp

Mansur Yavaş kazandı

İşte ankarayı kazanan

ankarayı kazandı

mansur yavaştan yeni dönem açıklaması

mansur yavaş seçim konuşması

mansur yavaş seçimi kazandı

ankara da seçim kimde

ankarada seçimi kim kazandı

ankarayı mansur kazandı

ankaranın yeni belediye başkanı mansur yavaş

mansur yavaş yeni belediye başkanı

 

Ankara'da chp kazandı

Mansur Yavaş ankarayı kazandı

mansur kazandı

CHP Ankarayı kazandı

Ankara'da chp kazandı

Ankara chp

Mansur Yavaş kazandı

İşte ankarayı kazanan

ankarayı kazandı

mansur yavaştan yeni dönem açıklaması

mansur yavaş seçim konuşması

mansur yavaş seçimi kazandı

ankara da seçim kimde

ankarada seçimi kim kazandı

ankarayı mansur kazandı

ankaranın yeni belediye başkanı mansur yavaş

mansur yavaş yeni belediye başkanı

Ankara'da büyük yarış sürüyor. AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı giderek kapanıyor.

mansur yavaş kazandı

mansur yavas secimi kazandi

mansur yavas kazandi

mansur yavaş seçimi kazandı

chp ankarayı kazandı

ankara chp nin

mansur yavaş zafer açıklaması

yeni belediye başkanı mansur yavaş

yeni belediye baskani mansur yavas

mansur yavas aldi secimi

mansur kazandı

işte mansur yavaştan seçim sonucu açıklaması

yeni başkan mansur yavaş

yavaş gardaşım yavaş

mansur yavaş geldi

mansur yavaş seçimi kazandı

ankarada mansur yavaş kazandı

mansur yavaş seçimi kazandı

Ankara yerel seçim sonuçları - Mansur Yavaş Kazandı izle - Mansur Yavaş Ankara oyu son dakika

 

Melih Gökçek seçimi kazandı

melih gökçek kazandı

melih gökçek seçimi aldı

gökçek seçimi kazandı

melih seçimi kazandı

melih gökçek yeniden başkan

yeniden başkan melih gökçek

ankaranın eski ve yeni başkanı melih gökçek

ankara seçim sonuçları açıklandı: melih gökçek seçimi kazandı

melih gokcek secimi kazandi

gokcek secimi kazandi

melih secimi kazandi

akp ankarayi kazandi

ak parti kazandi

ak parti ankarayı aldı

ak parti ankarayı kazandı

ak parti ankara seçimini kazandı

akp li melih gökçek seçimi kazandı

chpli mansur yavaş seçimi kazandı

chpli mansur yavas secimi kazandi

ankara oylar çalındı

ankarada elektrik kesintisi

ankara elektrik

ankara da okullarda seçim hilesi

melih gökçek son dakika seçimi kazandı

melih gökçek son dakika kazandı

melih gökçekten zafer açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim